×
ElbilerTophistorie

Tesla Model S sætter ny rekord på Nürburgring

En Tesla model S Plaid med Track Pack har – endnu engang – slået Porsche og sat ny banerekord på Nürburgring.

Det er ikke mange dage siden, at en fransk testkører gav Tesla Model S Plaid smæk for at være ustabil og farlig. Den testede Plaid var ikke udstyret med Track Pack og det kunne sandsynligvis have gjort en væsentlig forskel.

I hvert fald har Tesla netop offentliggjort en video, hvori en Plaid med Track Pack sætter ny banerekord på den legendariske Nürburgring i Tyskland. Så den må da køre bare nogenlunde stabilt, når den kan opretholde en sådan fart.

Rekorden er blot den seneste i en decideret duel mellem Tesla og Porsche. Model S Plaid og Taycan Turbo S har i flere omgange konkurreret om banerekorden og plukket den fra hinanden.

Porsche har haft rekorden siden august med en omgangstid på 7:33, men nu har Tasla altså nappet rekorden igen. Den formåede at køre en omgang på bare 7 minutter og 25 sekunder. Altså en eftertrykkelig omgang smæk til Taycan Turbo S.

Det mest bemærkelsesværdige er, at det var en Model S Plaid uden andre modifikationer end tilføjelsen af Track Pack. En udvidelsespakke, der inkluderer en motorydelse på 1.020 hestekræfter, racerdæk og bedre bremser. Pakken koster mellem 102.850 og 137.100 kroner oven i bilens pris på 1.371.696 kroner.

Næste træk er jeres, Porsche …

Herunder kan du se bilen sætte omgangsrekord for hurtigste omgang for en elbil i produktion:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.