Elbiler

Tesla Model S slår rekorden på Nürburgringen

Porsche Taycans kun en måned gamle Nürburgring-rekord er blevet tværet af Tesla Model S Plaid – og Tesla tror, at deres bil kan gøre det endnu bedre.

I den fortsatte kampe mellem Porsche og Tesla, har sidstnævnte nu bekræftet, at den nye Model S Plaid-prototype har slået Porsches rekord på Nürburgringen – endda ganske eftertrykkeligt. Porsche Taycan brugte i slutningen af august 7 minutter og 42 sekunder på at gennemføre de 20,6 kilometer bane. Teslas Model S Plaid klarede samme strækning på 7 minutter og 20 sekunder. 

Tesla skriver dog ikke direkte, at de har slået Porsches rekord. I stedet skriver de i et tweet, at ”data viser, at Model S Plaid kan opnå 7:20 på Nürburgringen”. Det skyldes sandsynligvis at racerbanens ledelse ikke accepterer officielle tider uden for specifikke racersæsoner.

Tesla skriver videre, at de forventer at komme ned på 7 minutter og 5 sekunder, når bilen er blevet yderligere optimeret. Den tid vil amerikanerne forsøge at nå i næste måned, når Tesla Model S Plaid vender tilbage til den tyske bane.

Tesla har også delt nogle af de data, de samlede under rekordforsøget – blandt andet et kort, der viser, hvor meget kraft de tre motorer ydede forskellige steder på Nürburgringen, samt et kort over bilens acceleration på banen.

Tesla Model S Plaid
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.