×
ElbilerTophistorie

Her er elbilerne, der lader hurtigst

Her er en oversigt over, hvilke elbiler der lader flest kilometer på batteriet på tyve minutter.

Rækkevidden er en af de variabler, potentielle elbilkøbere går rigtig meget op i. Men mindst lige så vigtigt er bilens evne til at optage strøm. Det er nemlig den, der afgør, hvor lang tid man skal bruge på ladestationerne, når man skal køre langt. Her er en oversigt over de elbiler, der lader hurtigst.

Tallene stammer fra en nylig rapport fra konsulentvirksomheden P3 Group, der siden 2019 har gennemført årlige tests om emnet. Virksomheden er amerikansk, så testen viser de elbiler, der sælges i USA.

Derfor er det også en model, vi ikke kan få herhjemme, der topper listen. Nemlig Lucid Air Grand Touring, der formår at suge hele 335 kilometer ned på batteriet på tyve minutter. Dermed slår den Tesla Model S Plaid, der får andenpladsen med 311 kilometer.

Det er ret godt gået af en bil, der stadig er baseret på 400 volt teknologi. Både Lucid Air og Kia EV6, der er på tredjepladsen, har den nyere 800 volt teknologi ombord.

Læs mere: Kan Kia EV6 virkelig levere den lynhurtige opladning, der loves?

I øvrigt er Kia EV6 klart bedst, hvis man har virkelig travlt. På 10 minutter kan man lade 204 kilometer på batteriet, og er dermed den elbil, der lader hurtigst på kortest tid.

Tabellen viser, hvor stor rækkevidde der er blevet tilføjet efter henholdsvis 10 og 20 minutter. Når det måles på den måde, bliver bilens forbrug også taget i betragtning. Målt i kilowatt-timer ville resultatet have været anderledes.

For eksempel har Porsche Taycan testens højeste gennemsnitlige ladeeffekt. Men på grund af sit høje forbrug glider den alligevel ned på sjettepladsen.

Alle biler blevet testet ved en lynlader med en maksimal effekt på 350 kW. Dog ikke Tesla-modellerne, der blev ladet op på en Supercharger V3-ladestation (250 kW). Hele rapporten fra P3 Group kan læses her (åbner PDF i ny fane).

Læs mere: Guide til kabler, stik og opladning af elbiler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.