×
ElbilerTophistorie

Tesla truer med prisstigninger

Tesla advarer nu direkte om, at den importtold, der er lagt på kinesiske elbiler, vil få prisen på Model 3 til at stige efter 1. juli.

Vil du have en Tesla Model 3 til under 300.000 kroner, skal du skynde dig, advarer Tesla. Efter 1. juli vil priserne på modellen nemlig højst sandsynligt stige. Årsagen er den importtold, der lægges på elbiler der importeres fra Kina.

Det lyder måske sært, at importolden også vil ramme den amerikanske bilproducent, men Tesla får produceret en del Model 3 i netop Kina, hvorefter de eksporteres til Europa.

“Vi forventer et krav om, at vi skal øge priserne for Model 3 fra den 1. juli 2024. Dette skyldes yderligere importtold, der sandsynligvis vil blive pålagt elektriske køretøjer fremstillet i Kina og solgt i EU,” skriver Tesla på deres hjemmeside.

I skrivende stund kan den billigste variant af Model 3 bestilles for 299.990 kroner. Den laveste pris nogensinde på den populære elbil. Hvor meget den vil stige til juli melder Tesla intet om, men der bliver næppe tale om nogen voldsom stigning.

Meldingen fra EU er, at importtolden bliver på mellem 17 og 38 procent, oven i de nuværende 10 procent. Men Tesla rammes ikke af den fulde bredside, som eksempelvis MG, da tolden primært skal ramme kinesiske producenter.

På trods af fortsatte prissænkninger kæmper Tesla i forvejen med et svigtende salg. For at gøre det endnu mere tillokkende at købe en Tesla, lover de lige nu 5.000 km gratis Supercharge ved levering senest den 30. juni 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.