×
ElbilerTophistorie

Nu har EU indført Kinatold på elbiler

I dag er straftolden på kinesiske elbiler trådt i kraft. Værst rammes MG, der får en ekstratold på hele 37,6 procent.

Det er endnu ikke lykkes for Kina og EU at finde en løsning. Derfor træder den meget omtalte Kinatold på elbiler, der importeres fra Kina, i kraft i morgen den 5. juli. Det meddeler EU i en pressemeddelelse. Tolden er i første omgang midlertidig og løber de næste fire måneder.

Værst går det ud over MG Motors, der er ejet af SAIC Motor, der igen er ejet af den kinesiske stat. De får den fulde toldlussing på 37,6 procent – oven i den eksisterende told på 10 procent. Andre producenter slipper væsentlig billigere, afhængig af, hvor villigt de har deltaget i EU’s undersøgelse om statsstøtte.

Mens de nye toldregler indføres fortsætter Kina og EU forhandlingerne. EU hævder at kinesiske bilproducenter modtager statsstøtte og derfor konkurrerer på ulige vilkår mod de europæiske bilproducenter.

Selv om der fra de forskellige EU-lande er opbakning om de nye toldregler, er de europæiske bilproducenter inderligt imod. Mange europæiske bilproducenter har gjort det klart, at de er modstandere af højere toldtakster. Kina er det største marked for Mercedes, VW og BMW og de frygter at Kina ‘slår igen’ med lignende straftold.

Selv Tesla rammes af den nye kinatold, da de får produceret Model 3 i Kina. De varslede derfor prisstigninger på bilen allerede for flere uger siden.

Læs mere om told på kinesiske elbiler:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.