fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Video: Tesla Model 3 stopper for rødt lys

Tesla er lige på nippet til at frigive en ny softwareopdatering der vil lade deres biler være selvkørende i byen.

Tesla arbejder stadig hårdt på at få deres biler til at være “fuldt selvkørende”, og det næste skridt er meget tæt på at blive taget nu; en ny video viser, hvordan en Tesla Model 3 er i stand til selv at stoppe for rødt lys – og, naturligvis, at køre videre når lyset skifter til grønt.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Softwareopdatering undervejs

Videreudviklingen af Teslas software der håndterer bilens selvkørende egenskaber er dukket op i forbindelse med at en række brugere har fået lov at beta-teste opdateringen, der ventes at blive sendt ud til alle brugere i løbet af de kommende måneder. Twitter brugeren “Out of Spec Motoring” har altså fået lov at prøve softwaren før tid, og i videoen han/hun har lavet, ser man fra førerens synspunkt hvordan bilen først holder for rødt, så accellererer, kører igennem flere grønne lys for så igen at stoppe ved endnu et rødt lys. Det hele foregår i øvrigt i regnvejr.

Forsinkede evner

Softwareopdateringen der altså nu er lige op over skulle faktisk have været sendt ud til Tesla ejere i slutningen af sidste år, men blev forsinket. I stedet sendte firmaet et “preview” på flere selvkørende egenskaber ud, hvor bilen godt nok viste eksempelvis lyskryds – men den reagerede ikke på dem. Det kommer den så til når den kommende software kommer. Elon Musk har tidligere lovet, at Teslas biler bliver totalt selvkørende inden udgangen af i år.

Tesla – og Elon Musk – har ikke sat en dato på frigivelsen af den nye software, og der har tidligere været eksempler på, at der er gået både få dage og flere måneder før softwaren slippes løs efter den har været i beta. Men i hvert fald ser det ud til, at Tesla er meget tæt på, og ejere af elbiler med den nyeste hardware og tilkøb af den “fuldt selvkørende” pakke kan se frem til at prøve de nye features – også selv om de stadig selv skal være 100% i kontrol over bilen hele tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button