×
ElbilerTophistorie

Teslas omsætning eksploderet efter prisnedsættelser

Efter de voldsomme prisnedsættelser i januar er Teslas omsætning steget med 50 procent. Men lavere indtjening skader selskabet.

Elon Musk har fremlagt Teslas seneste kvartalsregnskab – og ikke overraskende er Teslas omsætning steget eksplosivt. Bilproducenten omsatte for 165,5 milliarder kroner fra april til juli måned. Det er en stigning på 47 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Der er dog en slange i paradis. Da den store stigning i omsætningen skyldes de voldsomme prisnedsættelser i januar, er det naturligvis også gået ud over selskabets bundlinje. Og det bekymrer investorerne.

Ud af Teslas omsætning på 165 milliarder, tjente selskabet “bare” 20,6 milliarder kroner. Det er et fald i bruttomarginen til 18,2 procent og det er andet kvartal i træk, at dette vigtige tal falder. Det er faktisk faldet med 27 procent siden andet kvartal sidste år, så Tesla tjener altså mere end en fjerdedel mindre på hver bil, de sælger.

Selv om det bekymrer investorerne, så jubles der over, at Tesla formåede at sælge 466.140 biler i andet kvartal. Det er rekord – og en stigning på 76 procent i forhold til andet kvartal 2022.

Det betyder nemlig, at Tesla rent faktisk tjener flere penge nu, end før prisnedsættelserne, selv om de tjener mindre pr. bil.

Prisnedsættelserne har naturligvis vist sig yderst populære blandt kunderne. Tesla topper salgslisterne både herhjemme og i Europa generelt. Prisnedsættelserne har samtidig tvunget andre bilproducenter til at reagere med deres egne nedskæringer. Ford har eksempelvis nedsat priserne på deres Mustang Mach-E og F-150 Lightning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.