fbpx

 

 

 

 

NetflixStreaming

Anmeldelse: The Rain

The Rain, Netflix' første danske serie, har høj production value. Men den halter på skuespil og instruktion.

The Rain er noget så sjældent (og interessant) som en dansk “end of the world”-thriller serie. Vi følger et søskendepar og oplever igennem dem verdens – eller i hvert fald Danmarks – undergang. Døden kommer fra oven i form af regn, der indeholder en virus der i løbet af få minutter – nogle gange sekunder, virker det til – slår eksponerede mennesker ihjel. Men søskendeparrets far har en eller anden forbindelse til den dødelige virus og han stuver dem ned i en bunker i nærheden af Vordingborg for at beskytte dem. Broderen Rasmus (I teenageudgaven spillet af Lucas Lunggaard Tønnesen) er også en vigtig brik i skuespillet. Hvordan finder vi formentlig ud af i løbet af serien.

Lukket inde i bunker

De to søskende bliver altså lukket inde i en bunker af deres far – i første omgang sammen med deres mor (Spillet af Iben Hjejle), senere alene, og hele første afsnit foregår stort set i bunkeren, der virker nogenlunde realistisk – selv om det nok er en smule urealistisk, at et privat firma ejer et større netværk af bunkere over det meste af Danmark. Men lad nu det ligge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stemningen i bunkeren er intens og man fornemmer klaustrofobien snige sig ind alle vegne. Scenerne i bunkeren er krydret med Simones tilbageblik, der hjælper lidt til at få en ide om, hvorfor Rasmus er så vigtig en brik i puslespillet om den dødelige virus.

Senere slutter søskendeparret sig til en gruppe overlevende, som vi langsomt får baggrundshistorier på. Lederen Martin (Mikkel Boe Følsgaard) er en hardcore ex-soldat, der nu har taget kommandoen over flokken af unge overlevende. De skal, på knapt så overbevisende vis, arbejde sig igennem det moralske dilemma det er at forholde sig til, at alle man møder kan være livsfarlige fordi de er smittet med virussen der dræber på sekunder. Der blandes også nogle udenlandske soldater ind i det – men det virker en smule som om, de mest er der fordi der jo skal være nogle åbenlyse skurke – hvordan deres rolle bliver, er ikke tydeligt i de første tre afsnit vi har fået stillet til rådighed til denne anmeldelse.

Martin (Mikkel Boe Følsgaard) leder den lille gruppe overlevende

Problematisk skuespil

Generelt fungerer karaktererne nogenlunde – forstået på den måde, at man ikke decideret krummer tæer og handlingen bliver ikke voldsomt hindret af præstationerne. Ikke desto mindre er der nogle ret uheldige scener, hvor det hele bare bliver lidt underligt. Eksempelvis i en scene hvor storesøster Simone (Spillet af Alba August) forsøger at få kontakt med andre overlevende via en radio – og taler med en ung mand i den anden ende. De to bruger helt utroligt meget tid på at sidde og råbe “hallo!”, “kan du høre mig?”, “Ja!”, “Hallo!”. Det virker bare ikke som en realistisk samtale på nogen måder, og her bliver tæerne krummet en lille smule. Flere gange virker det som om, instruktionen har været mangelfuld – især i forhold til den unge udgave af Rasmus, som overspiller ganske voldsomt og utroværdigt.

Udmærket production value

Generelt fungerer seriens kulisser og special effects ganske udmærket. Der er tydeligvis brugt penge på serien, og det øde Danmark fremstår skræmmende. En folkeskole med dens afdøde elever er tilpas uhyggelig i afsnit to, og stemningen i serien bliver holdt på grund af en god klipperytme og en stemning i colorgradingen, der passer godt til det dystopiske Danmark The Rain foregår i. Teknisk er der altså ikke mange fingre at sætte på serien.

Tivoli i ruiner er virkelig skræmmende

Mangler det sidste

Generelt er det seriens svaghed, at skuespillet aldrig bliver helt troværdigt. Som sagt kan man sagtens se The Rain alligevel. Handlingen er for så vidt interessant nok, overordnet set – omend den ikke rigtigt tilfører genren noget nyt, bortset fra det faktum at den foregår på hjemlige breddegrader. Havde skuespillet og replikkerne været mere naturligt leveret, ville den have haft potentiale til at blive mere interessant efterhånden som vi kom længere ind. Nu bliver den desværre nok bare husket for at være den første danske Netflix Original.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Rain har premiere på Netflix d. 4 maj.

 

The Rain (Netflix)

Skuespil
Production Value
Spænding

Premiere 4. maj

The Rain leverer rimelig spænding og god production value - desværre er den hæmmet af skuespilpræstationer, der aldrig kommer over middel.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button