ElbilerTophistorie

Efter elbils-knas: Toyota skifter topchef

Toyota skifter ud i toppen. Akio Toyoda erstattes af en 53-årig tidligere Lexus-chef, der skal samle stumperne op efter bZ4X-fadæsen.

Efter 14 år vælger Toyotas administerende direktør, Akio Toyoda, at forlade sin post for at blive formand for virksomhedens bestyrelse. Han afløses en 53-årige Koji Sato, der lige nu er chef for Toyotas luksusmærke Lexus.

Nyheden blev delt ved en livestreaming tidligere torsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Akio Toyoda er barnebarn af Toyotas grundlægger og har stået i spidsen for virksomheden siden 1999. En periode, hvor både salg og omsætning er steget kraftigt. Men også en periode, hvor Toyota har skullet manøvrere i en ny virkelighed, hvor elektriske biler vinder frem.

– Jeg er fuldstændig en bilfyr, og det var sådan, jeg forvandlede Toyota. Men det er også alt, hvad jeg er, det er min begrænsning. Det nye teams mission er at omdanne Toyota til et mobilitetsfirma, sagde Akio Toyoda i en erklæring.

Hans afløser, Koji Sato, er i øjeblikket chef for Toyotas luksusmærke Lexus og for og Toyota-koncernens motorsportssatsning Gazoo Racing. Han beskrives som bilinteresseret, og den 53-årige blev ifølge den nu 66-årige Akio Toyoda valgt også for sin “ungdom”.

Toyota har længe satset på brint- og hybridbiler og valgte at komme sent til elbilsfesten. Selskabets første model. der er bygget som elbil fra bunden, er først på vej ud til kunderne nu. Og det var en lancering, der bød på drama. Den gik ikke helt efter planen, men bød på hjul, der risikerede at falde af og kritik for en kort rækkevidde.

En af de vigtigste opgaver, når Koji Sato tiltræder som Toyota-chef den 1. april, bliver at vurdere, om virksomheden skal fastholde sin strategi omkring elektrificering eller ændre kurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.