×
Elbiler

Toyota viser nye elbiler frem – og fremskynder planer for elektrificering

Toyota giver ikke op på hverken hybrider eller brintbiler - men de satser også massivt på elbiler

Toyota har, indtil nu, været ganske “på tværs” i forhold til elbiler. Faktisk har de tidligere nærmest insisteret på, at fremtiden var hybrid- eller brintbiler. Men nu har fløjten fået en anden lyd, og Toyota har på et pressemøde i denne uge annonceret at de nu kaster sig hovedkuls ind i kampen om fremtidens elbilmarked.

Planerne rykkes fem år frem

Indtil nu har Toyota satset næsten udelukkende på hybrider – vel at mærke uden mulighed for direkte opladning, men udelukkende opladning af batteriet via den konventionelle forbrændingsmotor. Firmaet har dog tidligere indikeret, at deres første “rigtige” elbil ville blive lanceret i 2020, og at firmaet forventede at salget af elektriske biler (både ren el og hybrid) i 2030 vil udgøre 50% af salget. Men nu rykker Toyota altså rundt på planerne og forventer, at 50% af salget allerede i 2025 vil være elektrisk. De opgiver dog ikke produktionen af hverken hybrider eller brintbiler, og faktisk vil vicedirektøren Shigeki Terashi, der afholdt pressekonferencen, holde fast i, at Toyota stadig ikke vil foretrække rene elbiler frem for andre teknologier – men ikke desto mindre var der godt nyt for dem, der gerne vil købe en elbil hos Toyota, for de gør klar til at udvide produktionen af rene elbiler betragteligt.

Kræver flere batterier

Et af de største problemer for at producere de mængder af elektriske biler der ventes at blive efterspurgt over de kommende år er noget så essentielt som batterier – produktionen er langtfra stor nok. Derfor annoncerede Toyota at de har lavet aftaler med to kinesiske batteriproducenter for at få batterier nok til de mange nye biler, de vil sende på gaden.

Alle typer biler

På pressemødet viste Toyota billeder af en lang række kommende biler. Blandt andet en kompakt bil der formentlig er bestemt for det kinesiske marked, hvor efterspørgslen efter elbiler er enorm.

Men ud over de kompakte biler viste Toyota også en hel række modeller, der ifølge firmaet vil blive lanceret i hele verden:

Der er intet nyt om den kommende elbil firmaet vil lancere i 2020 – eller om det er en af dem på billedet herover.

Nyt samarbejde med Subaru

Udover deres egne biler annoncerede Toyota i denne uge også, at de vil samarbejde med Subaru om en helt ny elektrisk platform, ligesom de vil udvikle en fælles SUV, der vil blive solgt under de respektive mærker. Du kan læse mere om den historie her. (På engelsk)

Du kan se den fulde præsentation her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.