fbpx

 

 

 

 

Multirumshøjttalere

B&O Play BeoPlay M3

B&O Play gør det igen: BeoPlay M3 er et mesterværk der leverer uovertruffen multi-rum lyd

Imponerende. Igen. Det er ved at være sådan lidt ensformigt at gentage sig selv når det handler om den mængde lyd, B&O Play formår at proppe ind i deres højttalere. Om det er den lille A1 (Som måske er vores favorit bluetooth højttaler nogensinde) eller den større M5 – ja, så leverer BeoPlay højttalerne lyd i verdensklasse i forhold til deres størrelse. Det gælder altså også BeoPlay M3, der i lydkvalitet ligger sig op ad og endda en smule over Sonos One, som vi også er utroligt imponerede over.

Design der funker

B&O Play kan lave pænt design. I den tid de har eksisteret som subbrand til B&O har de ikke lavet så meget som en eneste fejl. Det er heller ikke tilfældet med M3, der oser af kvalitet. Det er en ganske tung højttaler, størrelsen taget i betragtning, og det er et godt tegn, når man tager den ud af æsken. Vores eksemplar er den lysegrå udgave, og den er diskret og pæn og man føler, at der er tale om kram. På mange måder er det samme følelse som man får med Sonos højttalerne, der også udstråler byggekvalitet i top.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Let opsætning

Som det efterhånden er standard for højttalere i multiroom kategorien, så er BeoPlay M3 let at sætte op. Sæt strømmen til, download appen og indstil højttaleren. I første hug indtastes wifi password – og derefter må jeg lige vente knap fem minutter på, at den bliver opdateret. Dernæst er det bare at sætte musik på og lytte løs.

Understøtter det meste

I modsætning til flere af konkurrenterne har BeoPlay M3 ikke musikken integreret i appen – og tak for det, for så kan jeg bruge den musiktjeneste jeg foretrækker. I modsætning til eksempelvis Harman Kardons Omni 20+ er her understøttelse af både AirPlay og Chromecast – og når AirPlay 2 lander lige om lidt, er det også understøttet. (Læs i øvrigt vores guide til det her.) Du kan med andre ord snildt bruge både Android og iPhone, og stort set alle de musiktjenester du måtte have lyst at bruge. Chromecast og AirPlay 2 understøtter begge multiroom, så du kan bruge M3 i et setup med andre højttalere – også selv om de ikke er fra BeoPlay. Praktisk.

Ingen stereo?

De fleste af konkurrenterne understøtter et stereosetup på højttalere i denne størrelse, men det har B&O af uforklarlige årsager valgt ikke at tilføje. Det er et underligt valg – for der er ingen saglige grunde til ikke at lade folk bruge to stk. M3 i et stereo setup. Og det burde i øvrigt være en let funktion at tilføje, for reelt er det blot en softwarefunktion – men indtil videre er det ikke muligt. B&O bør nok lige kigge på Sonos’ One der kan sættes op i et stereo setup.

Lydkvalitet i verdensklasse

Lydkvaliteten fra BeoPlay produkter forventer vi efterhånden er langt, langt over middel – og heldigvis bliver vi ikke skuffede af BeoPlay M3 heller. Her er simpelthen tale om en højttaler, der lyder meget – meget – større, end den reelt set er. Der er dybde og detaljer i lyden, som man virkelig skal lede længe for at finde. Ofte kan en højttaler i denne størrelse godt levere en fornuftig dybde, men så er det på bekostning af klarhed i lydbillledet og detaljer i mellemtonen – som det er tilfældet ved Omni 20+ – eller også er det omvendt, så er der detaljer, men ikke den gode dybde. BeoPlay M3 leverer begge dele og gør det virkelig godt. Selv meget bastung musik bliver gengivet, så to M3’ere burde kunne spille selv en mellemstor fest op.

Kedelig app

Skal vi endelig sætte fingeren på et lille minus ved BeoPlay M3 er det formentlig, at appen BeoPlay har lavet stadig er ganske kedelig. Det er muligt at bruge en slags visuel equalizer, men det er så nærmest også det – udover det kommer du kun tilbage til appen for at opdatere højttalerens software en sjælden gang. Men det betyder jo ikke så meget i den store sammenhæng, for al funktionaliteten ligger jo i de apps, du alligevel bruger til hverdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Velegnet til… Det hele

BeoPlay M3 er måske nok lille, men den lyder stor. Bevares, den er ikke så stor som M5, og lyden er da heller ikke i samme størrelse. Men den er altså rigelig til stort set alle soveværelser, køkkener og i særdeleshed børne/ungdomsværelser. Og i stuen går den også ganske fint – eventuelt som del af et setup med et par højttalere mere. Jeg har endda koblet den til fjernsynet, og selv her leverer den en voldsom forbedring i lyden på et 65″ tv – så rigtigt mange vil formentlig være glade for et stereosetup via AirPlay når AirPlay 2 bliver lanceret.

Det er ved at blive en vane – men BeoPlay har altså igen lavet en højttaler, der i lydkvalitet er helt i top. Og med Chromecast og AirPlay 2 vil den kunne bruges til stort set alt. Vi mangler dog muligheden for at sætte to M3’er op i en stereo konfiguration.

 

B&O Play BeoPlay M3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 2.249 kr.

BeoPlay M3 er en fantastisk lille højttaler med gode funktioner - og den er klar til Apples AirPlay 2. Vi mangler kun muligheden for stereo som konkurrenterne tilbyder.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button