×
Teknologi

Tre fynske byer får nu 5G

TDC fortsætter med at gøre klar til 5G netværket. Teknikere er gået i gang i Odense, Middelfart og Assens.

Der er fart på TDCs teknikere i disse uger. Ultimo januar kunne vi fortælle, at TDC var gået i gang med at opgradere udstyret til 5G i ti nye områder og nu melder selskabet, at tre fynske byer får samme behandling, nemlig Odense, Middelfart og Assens.

–  I Odense vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet, siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Flere ting får konstant en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon f.eks. kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte landbrug, smarte byer og smarte industrier.

– Kigger man f.eks. på produktionsindustrien, vil 5G kunne bidrage til højtintelligente, sammenkoblede robotter, der kommunikerer sammen på produktionsbåndet. Ledende internationale eksperter vurderer desuden nye indtjeningsmuligheder som følge af 5G-implementering i robotindustrien, som blomstrer i Odense, siger Andreas Pfisterer.

Alt dette – og meget mere – stiller krav til høj kapacitet på netværket. Nettet skal være med til at sikre optimale, digitale udfoldelsesmuligheder for Odenses mange virksomheder. Der er store gevinster at hente i erhvervslivet ved fortsat digitalisering og 5G-implementering, og derfor er der stor værdi i at udbygge mobilnetværket med 5G allerede nu, melder TDC.

Selskabet vil endnu ikke sætte en præcis dato på hvornår netværket aktiveres. TDC forventer først at aktivere 5G i slutningen af 2020, og det vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket, fortæller selskabet.

I slutningen af januar blev ti områder opgraderet til 5G, nemlig Ballerup, Faaborg-Midtfyn, Fredensborg, Herlev, Nyborg, Svendborg og Sønderborg – samt øerne Fanø, Langeland og Ærø. TD har tidligere lovet et landsdækkende 5G-netværk i slutningen af 2020.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.