×
ElbilerTophistorie

Ukendt kineser slog Tesla i vinterens rækkeviddetest

Efter at have domineret rækkeviddetesten fra Norges Automobil-Forbund, NAF, i årevis er Tesla blevet mulet af en ukendt kineser.

Det blev en, på disse breddegrader, ukendt kineser ved navn HiPhi Z der trak det længste strå under den halvårlige rækkeviddetest, som Norges Automobil-Forbund, NAF, står bag. I dennne seneste vinterudgave deltog 23 nye elbiler.

– Tesla har domineret vores rækkeviddetest siden 2020. I dag har HiPhi Z slået Tesla Model 3 med hensyn til rækkevidde, siger Nils Sødal, senior kommunikationsrådgiver hos NAF.

HiPhi Z har en officiel WLTP-rækkevidde på 555 kilometer og kørte hele 522 kilometer i rækkeviddetesten. Dermed var det den bil, der afveg mindst fra den angivne WLTP-rækkevidde. Og det er netop det, der er det vigtigste kriterie i den halvårlige test, der går under navnet El Prix.

Til sammenligning måtte Tesla Model 3 give op efter 441 kilometer, selv om den har en WLTP-rækkevidde på 629 kilometer. Altså den længste angivne rækkevidde af de testede biler og en afvigelse på negative 30 procent.

– I rækkeviddedelen af ​​El Prix i vintertid er vi interesserede i de biler, der leverer mindst afvigelser i forhold til de officielle mål. Her var HiPhi klart bedst i dag, forklarer Nils Sødal.

HiPhi Z er ikke til salg i Danmark.

Størst afvigelse havde dog Toyota bZ4X AWD og så Volkswagen ID.7 Pro, der begge afveg med 32 procent. Dermed napper Toyota bZ4X altså dumpepladsen endnu en gang. De gjorde de også, med FWD-udgaven af modellen, under sommertesten i juni måned.

Herunder resultaterne af testen. Du kan sortere i tabellen ved at klikke på hver enkelt kolonne-overskrift.

Hos NAF kan du se ruten og andre mere uddybende informationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.