×
ElbilerTophistorie

USA indfører voldsom told på kinesiske elbiler

Joe Biden har hævet tolden på elbiler produceret i Kina fra 25 til 100 procent. Også batterier rammes.

Allerede senere i år vil told på elbiler, der er produceret i Kina, stige fra 25 procent til 100 procent i USA. Det meddeler den amerikanske præsident Joe Biden i et officielt skriv. Tiltaget kommer fordi han vil redde amerikanske arbejdspladser.

Dermed overhaler han EU, der har samme planer om ekstra told på kinabiler. Beslutningen i EU træffes dog tidligst til november, når en undersøgelse af kinesiske statssubsidier er afsluttet.

“Kinas eksport af elbiler steg med 70 procent fra 2022 til 2023, hvilket bringer produktive investeringer andre steder i fare. En tarif på 100 procent på elbiler vil beskytte amerikanske producenter mod Kinas unfair handelspraksis,” skriver den amerikanske præsident Joe Biden i erklæringen.

Tolden vil i princippet ramme alle de bilproducenter, der har valgt at få deres biler produceret i Kina, heriblandt BMW.

Batterier bliver dyrere

Men det er ikke bare bilerne, der rammes af de nye amerikanske toldregler. Det gør også batterier, batteridele og mineraler:

  • Toldsatsen på lithium-ion batterier til elbiler vil stige fra 7,5 til 25 procent i 2024.
  • Toldsatsen på øvrige lithium-ion batterier vil stige fra 7,5 til 25 procent i 2026.
  • Toldsatsen på batteridele vil stige fra 7,5 til 25 procent i 2024.
  • Toldsatsen på naturlig grafit og permanente magneter vil stige fra nul til 25 procent i 2026.
  • Toldsatsen for visse andre kritiske mineraler vil stige fra nul til 25 procent i 2024.

Mere end 50 procent af alle lithium-ion batterier på verdensplan fremstilles i Kina. De nye toldregler kan altså gøre al vores elektronik væsentlig dyrere.

Læs mere om told på kinesiske elbiler:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.