Elbiler

Video: Audi e-Tron SUV – første indtryk

Audis første bud på en ægte elbil, e-Tron, er en voldsom maskine - selv i ørkenen

Audi er på vej med en helt ny serie af elektriske biler – Audi e-Tron. Den første lander en gang i starten af næste år, men allerede nu har vi fået lov at få en lille prøvetur i e-Tron. Vel at mærke i ørkenen udenfor Abu Dhabi.

Hvad er så specielt ved e-Tron?

Først og fremmest er det den første elektriske Audi. BMW har været på markedet i mange år med deres i-serie – vi anmeldte for nyligt BMW i3S og har tidligere anmeldt superbilen i8. Men nu er turen endelig kommet til, at den anden tyske bilgigant har taget sig sammen og har bygget den første elbil. e-Tron er en stor SUV, der formentlig vil være et alternativ til dem, der ellers kunne finde på at kigge nærmere på Teslas Model X.

Bilen skiller sig især ud ved at det der normalt ville have været sidespejle i stedet er kameraer. Man ser så feedet fra kameraerne inde i kabinen under vinduerne på et par fornuftige skærme. Det tager formentlig lidt tilvænning og på vores køretur i ørkenen blev vi aldrig helt fortrolige med det – men det var en enkelt dag, og efter en uges tid er det formentlig en anden sag – det finder vi ud af, når vi får bilen til test i starten af det nye år.

Rækkevidde på op til 400km

Elbiler måles altid på deres rækkevidde, og e-Tron kan prale af en fornuftig en af slagsen – især taget dens størrelse i betragtning. Den vil kunne køre omkring 400km på dens 95kWh batteri. Det er rimeligt og lægger den op ad konkurrenten fra Tesla.

I ørkenen i De Forenede Arabiske Emirater fik bilen lov at svede og komme på hårdt arbejde – og på vores tur fra centrum ud til en zoologisk have klarede bilen sig fint. Rækkevidden var ikke 400km, men nærmere 300 – men vi kørte også under ret ekstreme forhold, så i realiteten kunne man formentlig godt have kørt en del mere.

e-Tron kommer til Danmark i starten af 2019 og vi har selvfølgelig allerede lagt billet ind på et testeksemplar, så hvis du følger os på Facebook kan du holde øje med, hvornår anmeldelsen er oppe.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.