Elbiler

Audi lancerer elektrisk e-tron løbehjul

Til næste år kan du køre standsmæssigt afsted på Audis nye firehjulede og elektriske e-tron løbehjul, der er lavet til småturene i storbyen.

Elektriske løbehjul er sindssygt populære i storbyer over hele Europa – bare ikke hos cyklister. Men det generer ikke Audi, der netop har præsenteret sit første elektriske løbehjul i form af Audi e-tron Scooter, der med sine fire hul ser noget anderledes ud, end de løbehjul der flyder rundt omkring i gader og parker. Løbehjulet kan naturligvis nemt foldes sammen og lægges ned i bilens bagagerum – eller den kan trækkes afsted som en trolley.

Audis e-tron løbehjul vejer 12 kilo og med en topfart på 20 kilometer i timen slår det ikke nogen hastighedsrekorder. Rækkevidden på en opladning bliver også på 20 kilometer, fortæller Audi i en pressemeddelelse. Tyskerne planlægger at sætte løbehjulet til salg i anden halvdel af 2020 til en pris på omkring 2.000 euro – 15.000 kroner.

Skal styres med en hånd

Audis bud på et elektrisk løbehjul er ikke helt traditionelt. E-tron Scooter har ikke et almindeligt styr; men en trapez-lignende håndtag. Scooteren styres som et skateboard ved at ændre vægten fra side til side. Ifølge Audi giver den konstruktion mulighed for at foretage meget skarpe sving på scooteren. Hastigheden på scooteren ændres med at dreje på håndtaget – ligesom bremsen betjenes ved at dreje håndtaget modsat.

En Bluetooth-forbindelse til mobiltelefonen gør det muligt at overvåge scooterens batteristatus og funktioner og lave individuelle justeringer af kørekarakteristikken. 

Læs også vores anmeldelse af Audi e-Tron (bilen).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.