Elbiler

Audi e-tron Sportback er på gaden til foråret

Coupé-udgaven af Audis e-tron SUV er klar til gader og veje allerede til foråret. Audi e-tron Sportback blev vist frem på Los Angeles Motor Show i dag.

Det vælter ud med elbils-nyheder fra Los Angeles Motor Show, der finder sted i disse dage. Seneste har Audi præsenteret coupé-udgaven af Audi e-tron 55 Quattro (som du kan læse vores anmeldelse af her) og lover samtidig, at den kommer til Danmark allerede til foråret. Det eneste, der mangler, er den danske pris – men i Tyskland vil den kunne fås fra 71.350 euro, hvilket er lidt over en halv million kroner.

Ikke overraskende er coupé-udgaven stort set teknisk identisk med SUV’en, men designet er væsentlig mere aggressivt, som det ses på billederne af bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Audi e-tron Sportback lander i to varianter; Sportback 50 og Sportback 55. Grundmodellen er 50’eren, der er udstyret med et 71 kWh batteri, der giver bilen en rækkevidde på op til 347 kilometer (WLTP). Motoren yder 230 kW og leverer 540 Nm torque. 

Audi e-tron Sportback 55 quattro er udstyret med den samme 95 kWh-batteripakke som SUV’en, men den kan opnå en rækkevidde på op til 446 kilometer (WLTP). Det er cirka ti kilometer mere end SUV’en. Motoren på denne model yder 265 kW og leverer 561 Nm torque.

På lange køreture kan Audi e-tron Sportback 55 quattro oplades med op til 150 kW jævnstrøm (DC) ved lynopladningsstandere. På lidt under en halv time kommer batteriet dermed op på 80 procent af sin kapacitet. e-tron Sportback 50 quattro kan lade med en effekt på op til 120 kW og opnår 80 procent ladestatus på samme tid.

Audi e-tron Sportback produceres på den CO2-neutrale fabrik i Bruxelles, og både e-tron Sportback 55 og e-tron Sportback 50 lander hos de danske forhandlere i foråret 2020, fortæller Audi. Der er endnu ikke danske priser, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt. I Tyskland starter priserne fra 71.350 euro, hvilket svarer til 533.000 danske kroner. Dertil kommer danske afgifter.

Nyd billederne af krabaten her (klik for at forstørre):

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.