Elbiler

Audi klar med billigere udgave e-tron elbilen

Audi har introduceret en billigere udgave af sin elektriske SUV, e-tron, med en mindre batteripakke og langsommere opladning.

Audi introducerer nu en billigere udgave af sin elektriske e-tron på det europæiske marked. Den nuværende udgave, Audi e-tron 55 – som vi har anmeldt her – er udstyret med en 95 kWh batteripakke, mens den nye udgave i stedet er udstyret med en mindre 71 kWh batteripakke. Den får modelnavnet e-tron 50, meddeler Elektrec.

Ifølge Audi vil den nye variant få en rækkevidde på 299 kilometer (WLTP), hvor den nuværende kan køre 399 kilometer på en opladning. Det mindre batteri vil også byde på langsommere opladning, fortæller Audi. E-tron 50 kan kun oplade med op til 120 kW, mod 150 kW i 55-modellen.

De to modeller vil have samme motortype, men ydelsen er ændret fra 402 hk til 308 hk (230 kW). Det vil resultere i en langsommere acceleration fra 0-100 km/t (7 sekunder) og en tophastighed på 190 km/t – stadig elektronisk begrænset.

Bortset fra de ændringer skulle de to modeller være identiske. Nå ja, prisen skulle naturligvis også være billigere, men hvor meget billigere har Audi endnu ikke afsløret. I Tyskland siger Audi, at bilen vil koste ”mindre end 70.000 euro”. Herhjemme koster den nuværende e-tron 55 fra 800.000 kroner og opefter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.