×
Gadgets

Video: De første droptests af iPhone 11 Pro

Apple hævder at glasset på iPhone 11 er det hidtil mest brudsikre. De to første, uvidenskabelige, test gør os ikke klogere på, om den påstand holder …

Da Apple lancerede sine iPhone 11 telefoner for et par uger siden, hævdede de, at glasset på de nye telefoner er ”det hidtil stærkeste på nogen smartphone”. Den slags påstande nærmest råber på at blive testet – og det er da også lige præcis hvad mindst to anmeldere har gjort, efter at telefonerne blev tilgængelige i går, fredag.

De to test har dog hver sin konklusion, så meget klogere bliver vi ikke.

Youtuberen EverythingApplePro har testet både iPhone 11 Pro og 11 Pro Max og hans resultater er ret imponerende. Efter 8 fald fra forskellige vinkler, overlevede begge modeller uden at glasset bristede. Selv efter fald fra 10 fod – lidt over 3 meter – var det kun telefonens ramme, der tog skade, ikke selve glasset.

Først under den anden runde af droptests fra 3 meters højde gik det galt. Skærmen på iPhone 11 Pro gik itu, mens det var glasset på bagsiden af iPhone 11 Pro Max, der gik itu. Det er, alt andet lige, ret imponerende og underbygger Apples påstand. Se videoen herunder.

Et helt andet resultat …

Tom’s Guide får helt andre resultater. Sitet besluttede sig for at teste glassets holdbarhed lige uden for den nyligt genåbnede Apple Store på Fifth Avenue i New York, og resultatet underbygger ikke just Apples påstand. Glasset på iPhone 11 Pro blev ganske enkelt smadret under det første fald. 

Sitet understreger, at der ikke er tale om videnskabelige tests – målet er at simulere rigtige situationer, hvor telefonen tabes.

”For at se, hvor holdbar vores guldfarvede iPhone 11 Pro er, lod jeg først telefonen falde fra omkring hoftehøjde ned på beton. Vi taler om lidt over en meter, hvilket ikke er særlig højt. Da jeg vendte iPhone 11 Pro om, så jeg store revner i øverste venstre hjørne og en finere revne, der løb diagonalt hen over fronten på skærmen,” fortælles det.

Testeren lod telefonen fald en gang til, hvor den landede på bagsiden – helt uskadt. Først da han droppede den tredje gang, fra skulderhøjde, røg glasset på bagsiden.

Hvad kan vi lære?

Ikke meget. Denne type droptests er stort set umulige at konkludere noget ud fra; det handler om held, typen af underlag og tusindevis af andre faktorer. En ting er dog sikkert, det ER glas, så det går i stykker …

Læs også vores anmeldelse af Apple iPhone 11 Pro Max.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.