×
ElbilerTophistorie

Volvo går forrest med nyt batteripas

Allerede tre år inden batteripas bliver obligatoriske i EU, er Volvo klar, når flagskibet EX90 kører på vejene.

Allerede inden EU har indført krav, indfører Volvo et batteripas. Passet viser batteriernes sammensætning, herunder oprindelsen af ​​råmaterialer, CO2-fodaftryk og genbrugsindhold. Det skal indføres sammen med flagskibsmodellen Volvo EX90, der snart går i produktion.

Passet er udviklet af Volvo, der er ejet af kinesiske Geely, i samarbejde med den britiske startup Circulor, der bruger blockchain-teknologi til at kortlægge forsyningskæder for virksomheder.

Passet vil også indeholde opdaterede oplysninger om batteriets helbredstilstand, hvilket er vigtigt når bilen skal sælges som brugt.

Læs mere: Nyt batteripas skal afsløre nedslidning af batterier.

Batteripas vil være obligatoriske for elektriske køretøjer, der sælges i EU fra februar 2027, så Volvo er altså tre år forud.

“Det er virkelig vigtigt for os at være en pioner og en leder,” siger Vanessa Butani, som er Volvos chef for global bæredygtighed, til Reuters. Hun fortæller videre, at passet gradvist ville blive rullet ud til alle Volvos elbiler.

Volvo-ejere kan få adgang til en forenklet version af passet ved hjælp af en QR-kode på indersiden af ​​førerdøren, mens en komplet version af passet vil blive videregivet til regulatorer.

Circulors system sporer batterimaterialer hele vejen fra minen til den individuelle bil. Det gør de ved at få adgang til leverandørers produktionssystemer. Samtidig tjekker selskabet leverandørernes månedlige energiregninger – og hvor meget af deres energi, der kommer fra vedvarende kilder, for at kunne beregne et samlet CO2-niveau.

Både Volvo Cars og Jaguar Land Rover har investeret i Circulor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.