ElbilerTophistorie

Volvo stopper salget af benzin- og dieselbiler i Danmark

Volvo satser stort på elektriske biler. Derfor er der fremadrettet kun rene el- og hybridbiler på modelprogrammet i Danmark.

Fremover vil der stå Recharge på de biler, du kan finde hos Volvo. Betegnelsen dækker over enten el- eller pluginhybrider og de vil udgøre valgmulighederne for fremtiden.

Fra 2030 har Volvo en ambition om at være en fuldelektrisk bilproducent. Stoppet af benzin- og dieseldrevne biler i Danmark er et skridt mod at nå det mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Volvo Cars har forpligtet sig til at blive klimaneutral i 2040, og det at blive en fuldelektrisk bilproducent er en vigtig milepæl på den rejse. Vi har i Danmark allerede nu valgt at fokusere salget helt på vores Recharge-modeller. Det gør vi, fordi fremtiden er elektrisk, og fordi Volvo Cars vil være førende inden for elbiler i premium-klassen, og så gør vi det, fordi efterspørgslen lige nu overgår udbuddet,” siger Sarka Heyna Fuchsova, der er CEO i Volvo Car Denmark.

Danmark er kun det andet land, efter Norge, hvor Volvo har sat stop for salget af rene fossildrevne biler. Danmark har, ligesom Norge, taget elbilerne til sig i stor stil. Antallet af elbiler på de danske veje er som eksempel herpå, fordoblet i løbet af det seneste år. Samtidig har de fuldelektriske biler netop overhalet antallet af pluginhybrider.

Satser på begge heste – lidt endnu…

Selvom den rene elektriske bil farer frem, får det dog ikke Volvo til at satse på dem alene. Faktisk forventer de at sælge lige mange el- og hybridbiler de kommende år.

“Vi fortsætter med at udbyde plugin-hybridbiler til de af vores kunder, der ikke har optimale opladningsmuligheder eller godt kan lide at køre elektrisk i hverdagen, men som også kører flere længere ture. Vi har en deadline, der hedder 2030, men i takt med at opladningsinfrastrukturen bliver endnu bedre, og batteriet kan klare længere ture, er der høj sandsynlighed for, at Danmark bliver et af de første markeder til at sige farvel til plugin-hybridbilerne,” siger Sarka Heyna Fuchsova, CEO i Volvo Car Denmark.

Volvo Recharge Concept forventes på gaden i fjerde kvartal 2022

Senere på året kommer Volvos nye fuldelektriske SUV, som måske, måske ikke, kommer til at se ud som konceptbilen ovenfor. Volvo har også indgået et samarbejde med Epic Games og deres Unreal Engine, der skal tage bilernes infotainmentskærme til nye højder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.