ElbilerTophistorie

VW bekræfter batterifejl på Volkswagen ID.3

En softwarefejl gør, at 12 volts-batteriet i Volkswagen ID.3 kan aflades, så bilen ikke kan starte. Fejlen rettes først i 2021.

VW bekræfter nu, at Volkswagen ID.3 har en softwarefejl, der gør, at 12 volts-batteriet kan blive afladt når bilen står stille. I værste fald vil bilen ikke kunne startes. Fejlen kan udbedres med en firmware-opdatering, men den kommer først i 2021 fortæller Volkswagen.

Fejlen blev i første omgang fundet af det svenske medie Vi Bilägere og informationschef for VW i Sverige, Marcus Thomasfolk, har bekræftet over for sitet, at fejlen er kendt af producenten.

Volkswagen ID.3 er udstyret med et genopladeligt 12 volts-batteri, der leverer strøm til forskellige enheder i bilen. En fejl i softwaren gør angiveligt, at systemerne ikke lukker ned for kommunikationen efter at bilen parkeres, og 12 volt-batteriet tømmes derfor langsomt, men sikkert.

Ifølge Volkswagen er det kun en lille del af de solgte modeller, der er ramt af problemet. Og der findes muligvis en “opskrift”, der kan forhindre afladningen, men den virker ikke for alle. Den handler om, at bilen skal slukkes på en bestemt måde:

  1. Når bilen parkeres, sættes den i ‘Park’-modus.
  2. Så tages sikkerhedsbæltet af.
  3. Bremsen må ikke være trykket ned, når bilen slukkes.
  4. Startknappen må heller ikke røres i 10 sekunder efter at bilen er slukket ned.

Volkswagen planlægger at udsende en softwareopdatering, der retter problemet, men den sendes først ud til bilerne i løbet af det første kvartal 2021. Indtil da må du enten følge opskriften ovenfor, eller sikre dig, at du kan lade 12 volts-batteriet op på anden vis.

Volkswagen ID.3 kom på markedet til blændende anmeldelser i slutningen af september måned – og var i oktober måned, med 187 eksemplarer, den mest solgte elbil herhjemme.

Er du ID.3 ejer og har du oplever problemet? Fortæl om dine erfaringer i kommentarfeltet …

Kilde
Vi Bilägere
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.