GadgetsTophistorie

Xiaomi har overhalet Samsung i Europa

Ifølge en ny rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics, har Xiaomi overhalet Samsung i Europa.

Ifølge en ny rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics, har Xiaomi overhalet Samsung i Europa.

Xiaomi har uden tvivl haft stor fremdrift i 2021. Tidligere på året tog virksomheden andenpladsen fra Apple med hensyn til solgte enheder på global plan og havde samtidig en imponerende årlig vækst. Læs mere om dette her: Xiaomi overhaler Apple – vækst på 83 procent
Dette stopper dog ikke her. En ny rapport fra et analysefirma har fremlagt, at den kinesiske tech-gigant nu er nummer et i Europa.

En rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics fremviser nemlig, at Xiaomi har nået topplaceringen i Europa med 12,7 millioner solgte enheder og en markedsandel på 25,3% i 2. kvartal 2021. Samsung er nu på andenpladsen med 12 millioner solgte enheder og en markedsandel på 24%. Derudover har Xiaomi opnået en årlig vækst på hele 67%, sammenlignet med et fald på 7% for Samsung.

Apple er nu på tredjepladsen med 9,6 millioner solgte enheder og en markedsandel på 19,2%. Modsat Samsung, vækstede Apple dog med 15,7% i forhold til 2. kvartal 2020.

Under Apple finder vi Realme og Oppo, der er forholdsvis nye på det europæiske marked, men begge brands oplever stor vækst. Oppo har solgt 2,8 millioner enheder det sidste års tid og er vækstet med 180%. Virksomheden har nu en markedsandel på 5,6%.

Realme har solgt 1,9 millioner smartphones det sidste års tid og har en markedsandel på 3,8%. Voldsomt nok, har Realme oplevet en vækst på 1800% over det sidste år – der er altså fart på vokseværket.

Flere af de kinesiske brands ser ud til at have nydt godt af Huaweis frie fald, mens Samsung ikke helt har formået at udnytte potentialet (endnu?).


Læs også: Spotify tester nyt og billigt abonnement med reklamer: Spotify Plus

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.