Gadgets

Xiaomis nye telefon får 108 megapixel kamera

Kinesiske Xiaomi har planer om at udruste deres næste telefon med en 108 megapixel kamerasensor, der er bygget af Samsung.

Der findes adskillige smatphones med 48 megapixel kameraer, såsom OnePlus 7 Pro og Honor View 20, men kinesiske Xiaomi har planer om at hæve indsatsen betydeligt. Under en briefing i Kina fortalte firmaet, at de planlægger at udstyre deres kommende telefon med et kamera med voldsomme 108 megapixel.

Sensoren i det overvældende kamera hedder ISOCELL og den er lavet af Samsung. Den maksimale opløsning på billeder, der laves af sensoren, er på 12.032 x 9.024 pixels. Xiaomis telefon bliver den første med Samsung-sensoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket er der stort set ikke noget information ude om hverken Xiaomi-telefon eller Samsung-sensoren. Så sent som i maj måned fortalte Samsung om ISOCELL med 64 megapixel-opløsning, så der er sket en del på tre måneder.

Xiaomi kunne ved samme lejlighed fortælle, at deres kommende Redmi-telefon vil have en 64 megapixel Samsung-sensor. Det er ret sandsynligt at den kommende Redmi Note 8 vil være udrustet med den samme sensor.

Det bliver interesant at se, om 108 megapixel dur til noget som helst. Spørgsmålet er, om den kan levere kvalitet lige så vel som størrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button