×
ElbilerTophistorie

Her er Xpengs nye Tesla Model Y-konkurrent

Xpeng G6 forventes præsenteret på bilmessen Auto China. Coupé-SUV'en skal forsøge at stjæle markedsandele fra Tesla Model Y.

Kinesiske Xpeng, der gjorde sin entre på det danske marked sidste år, er ved at lægge sidste hånd på en ny coupe-SUV, der ligner en direkte konkurrent til Teslas Model Y. Xpeng G6 er blevet præsenteret i et internt brev inden for Xpengs egen organisation, fortæller tyske Electrive.net.

Ifølge brevet skal G6 være udstyret med en 800 volt drivlinje, som svarer til, hvad producenten allerede bruger i sin SUV, G9. Det betyder, at batteripakken skal kunne oplades med en hurtig ladeeffekt på op til 480 kW.

Den nye Xpeng G6 forventes at blive lanceret i tre forskellige versioner: To enkeltmotorsversioner, enten med NMT-batteriteknologi eller LFP-batterier. Derudover forventes der også en speciel firehjulstrukket version.

Oplysninger om opladningstid og estimeret rækkevidde på de udgaver er endnu ikke offentliggjort.

Læs også: Xpeng G9 er den nye ladekonge.

Xpeng G6 bliver kinesernes første coupé-SUV. Den er angiveligt 475 cm lang, hvilket næsten helt matcher Tesla Model Y, som kun er 2,5 cm længere. Den kinesiske pris siges at svare til mellem 27.000 og 34.000 euro (200.000 til 255.000 kroner).

Hvornår Xpeng G6 kører ud på vejene, er stadig uvist. Det forventes at bilen får premiere under Auto China-messen, der åbner den 21. april.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.