×
Gadgets

Xperia 5 er Sonys krympede flagskib

Med lanceringen af Xperia 5 vender Sony tilbage til kompakte telefoner. Men den har stadig al storebrors teknologi – inklusive 21:9-skærm.

Træt af tidens trend med store telefoner? Så har Sony løsningen. Ikke alene har japanerne introduceret OLED-skærmen i 21:9-formatet, der gør det nemmere at betjene den med en hånd. Det gjorde de med Xperia 1 i foråret. Nu har Sony også skrumpet hele telefonen, så den er endnu mere tiltalende for små hænder – og endda uden at det har kostet andet en skærmstørrelse og lidt af batteriet. Bortset fra de to parametre er Xperia 1 og Xperia 5 identiske telefoner.

Xperia 5, der blev præsenteret på IFA i dag, har 6,1 tommer OLED-skærm med Full HD+ opløsning (2.580 x 1.080) der understøtter HDR – og har 21:9-format som den større 1’er. Noget, der vil tiltale det filmelskende folk. Sony siger også, at den understøtter Dolby Atmos, ligesom den er kompatibel med Sonys DualShock 4 controller til spil.

Det tredelte kamera huser en primær 12-megapixel sensor med en f/1.6 blænde. Den er flankeret af en 52 mm f/2,4 telelinse og en 16 mm f/2,4 vidvinkellinse. På softwaresiden er telefonen udstyret med den samme automatiske øjen-autofokus som deres Alpha-kameraer.

Bag skærmen banker en Qualcomm Snapdragon 855-processor, men Sony har endnu ikke delt oplysninger om mængden af RAM eller intern hukommelse. Xperia 5 har også Smart Stamina, USB PD-hurtigopladning og et 3140mAh batteri.

Xperia 5 kommer i Norden i tre farver: Blå, rød og sort. Telefonen kommer med Android 9 Pie og er tilgængelig fra oktober 2019 med en vejledende udsalgspris på 5.999 kroner, fortæller Sony. Xperia 5 kan allerede forudbestilles fra næste uge, hvor man får de prisvindende WF-1000XM3 ægte trådløse hovedtelefoner med markedsledende støjreduktion med i købet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.