×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3 har ikke trådløs opladning og de er ikke svedsikre. Til gengæld leverer de god lyd og uovertruffen aktiv støjdæmpning.

Det er ikke nogen helt nem sag at vælge true wireless hovedtelefoner i disse måneder, hvor alle fra Skullcandy til Bang & Olufsen har et sæt, de gerne vil sælge dig. Således også Sony, der med aktiv støjdæmpning og dyb integration af Google Assistant forsøger at adskille sig fra konkurrenterne. Og netop aktiv støjdæmpning er et område, hvor Sony på det seneste har formået at excellere med sin 1000X-serie af hovedtelefoner. Således også med Sony WF-1000XM3, der simpelthen løber i cirkler om konkurrenterne på det punkt.

Designet: Ikke just diskrete

Sony WF-1000XM3 er ikke de mest diskrete true wireless hovedtelefoner, vi har anmeldt. Hverken de pilleformede propper til ørerne eller opladeretuiet, der – helt uden overdrivelse – er dobbelt så stort som det etui, der huser Apple AirPods. Sonys model glider ikke så nemt ned i en stram jeanslomme.

Der følger hele syv sæt silikone-propper i forskellige størrelser med i æsken, så det burde være muligt at finde et par, der giver optimal pasform i ørerne. Størrelsen, formen og materialet gør det nemt at montere propperne i ørerne. Selv om propperne, med en vægt på 8 gram hver, ligger i den højere ende af vægtskalaen er de faktisk også ganske behagelige at bære; også i flere timer ad gangen. 

I det hele taget afspejler produktet den forholdsvis høje pris; alle materialer er lækre, samlekvaliteten er helt i top og selv hængslet på etuiet virker robust.

Funtioner: Effektiv støjdæmpning

Selv om in-ear hovedtelefoner altid leverer en vis passiv støjdæmpning, så er Sony gået skridtet videre og forsynet WF-1000XM3 med aktiv støjdæmpning. Funktionaliteten er som på andre hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning: ved at udnytte to separate mikrofoner til at opfange lyde udefra, kan QN1e-processoren sende en modlyd ind i ørerne. 

Vi er helt pjattede med støjdæmpningsevnerne i around-ear modellen Sony WH-1000XM3 (læs vores skamrosende anmeldelse her) og systemet er ikke mindre effektivt i disse in-ear modeller. Sidder de rigtigt i ørerne, kan de simpelthen lukke alt ude; motorlyd, bilstøj, stemmer. De er voldsomt effektive – i en grad, så jeg vil anbefale at bruge den adaptive indstilling, hvis du bevæger dig ud i trafikken med propperne i ørerne. Hovedtelefonerne kan nemlig selv bedømme om du sidder stille, går, løber eller kører og indstiller støjdæmpningen tilsvarende.  

Sony WF-1000XM3
Her er de ting, der følger med i æsken. Ud over hovedtelefoner og oplader er der syv propper og USB-C kabel.

Det fungerer ganske fint – altså med mindre du sidder uroligt på skrivebordsstolen, hvor hovedtelefonerne nemt kan misforså dine handlinger og tro, at du går tur eller kører i bil. I indstillingerne kan man sætte støjdæmpningen til løbe-mode, men jeg vil ikke anbefale at bruge hovedtelefonerne under træning; for det første er de ikke vand- eller svedtætte. For det andet, så er de lige en tand for store til at være komfortable under træning.

Det er ret nemt at tænde og slukke for støjdæmpningen; et tap på den venstre prop klarer den sag. Ved at holde hånden over proppen slår du funktionen fra midlertidigt, så du kan hilse på forbipasserende – eller høre en besked. Har du brug for mere vedvarende ændringer i indstillingerne kan det klares via den medfølgende Sony Headphones-app, hvor der også kan indstilles på knappernes funktioner og equalizeren. Underligt nok mangler der en hurtig mulighed for at ændre volumen direkte på hovedtelefonerne; det skal gøres ved at hive telefonen op af lommen. Det er lidt fjollet.

Det kan dog være, at Sony har tænkt, at Google Assistant skal klare volumen. Googles digitale hjælper er nemlig vævet ret tæt sammen med hovedtelefonerne. Et tap på højre prop kalder assistenten frem. Her kan hun hjælpe med både volumen, afspilning og alle de andre ting som Google Assistant normalt kan håndtere.

Batterilevetiden angives til at være på 6 timer + 18 timer i etuiet. Det holder ret godt med mine oplevelser. Og selv om det er ved at være standarden for true wireless, så er det alligevel imponerende idet der må formodes at skulle bruges strøm på den aktive støjdæmpning.

Lydkvalitet: Helt i top

I lang tid har B&O Beoplay E8 2.0 været undertegnedes favoritter, når der skulle lyttes til musik via true wireless, men med Sony WF-1000XM3 har de fået en gevaldig konkurrent. Det er et sæt meget musikalske hovedtelefoner; de har en naturlig og overbevisende lyd med et meget smukt balanceret lydbillede – og jeg synes nærmest at app’ens equalizer er helt overflødig. Er du typen, der kræver lidt ekstra bas, er det dog her, det kan klares.

Personligt synes jeg dog at de naturlige indstillinger er helt perfekte; bassen er fuld af karakter uden at dominere, mellemtonerne er åbne og detaljerede og diskanten er tilpas skarp uden at skære – selv ved høj volumen. Generelt virker de til at levere varen uden nogensinde at virke anstrengte. Lækkert.

Min eneste anke er i virkeligheden, at designet gør, at der lidt for nemt kommer vindstøj, hvis man går rundt med hovedtelefonerne udenfor. Jeg forsøgte at skifte propper og mase dem endnu længere ind i ørerne, men intet hjalp. Blæsevejr er ikke WF-1000XM3’ernes bedste ven.

Designet gør også, at hovedtelefonerne ikke topper histlisten, når vi taler om samtalekvalitet under opkald. Mikrofonerne sidder simpelthen for langt fra munden. Der var dog aldrig udfald og modparten kunne snildt forstå hvad der blev sagt.

iNPUT mener …

Med Sony WF-1000XM3 har Sony placeret sig blandt de bedste på markedet. I forhold til, hvad jeg har testet, så overgås lydkvaliteten til musik kun af Beoplay E8 2.0 – og det er endda snert. Støjdæmpningen er til gengæld det bedste jeg overhovedet har oplevet i et sæt true wireless hovedtelefoner.

Jeg ærgrer mig over at de ikke har trådløs opladning og at de ikke har en IP-certificering mod støv og sved; specielt til prisen. Men skal du primært bruge hovedtelefonerne under pendling eller til flyrejser, så er de det ypperste, du kan købe lige nu.

Sony WF-1000XM3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.999 kr.

Sony WF-1000XM3 har ikke trådløs opladning og de er ikke svedsikre. Til gengæld leverer de god lyd og uovertruffen aktiv støjdæmpning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.