ElbilerTophistorie

SVM-regeringen vil gentænke grønne bilafgifter

Højere ambitioner om elbiler på vejene kan betyde, at der er flere rabatter på vej mod fremtidige elbilskøbere.

Da regeringen for to år siden indførte de nye grønne bilafgifter lovede de samtidig ro på afgifterne frem til 2025. Men i SVM-regeringens nye regeringsgrundlag står der, at der skal flere grønne biler på vejene – og at 2020-aftalen skal optimeres.

Det kan betyde, at der er flere rabatter på vej mod fremtidige elbilskøbere, for i grundlaget står der, at 2020-aftalen skal gøres “mere effektiv”. I regeringsgrundlaget hedder det således:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Regeringen ønsker at fremskynde udviklingen af grøn transport i Danmark frem mod 2030. Regeringen vil belyse effekterne af aftalen om grøn omstilling af vejtransporten med henblik på at gøre den mere effektiv i lyset af teknologiudviklingen. Her skal mulighederne for at øge ambitionerne på antallet af rene elbiler undersøges.”

Ikke overraskende skaber det glæde hos De Danske Bilimportører, der hilser det nye regeringsgrundlag velkomment. De foreslår, at afgifterne på elbiler – der ellers skal stige løbende fra 2025 – skal sættes i ro.

– Vi er meget glade for, at den kommende regering øger ambitionerne for antallet af elbiler. Elbilerne står til at stige i afgift de kommende år, og de skal naturligvis holdes i ro, så vi kan få flere elbiler på vejene, så CO2-udslippet fra transporten derved kan reduceres kraftigt, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

75.000 nye elbiler på vejene

At de grønne bilafgifter – og dermed bilens samlede pris – spiller en rolle, hersker der ingen tvivl om. Siden aftalen om grøn omstilling af vejtransporten blev indført i december 2020 er der kommet mere end 75.000 nye elbiler på vejene. I årene op til december 2020 var der solgt bare 30.000 elbiler. En stigning på 249 procent.

I aftalen om grøn omstilling af vejtransporten var målet, at der skulle 775.000 batteribiler på vejene inden 2030. Pr. 30. november var der 207.622 elbiler og plugin-hybrider på vejene herhjemme. Heraf er lidt over halvdelen, nemlig 106.130, rene elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præcis hvor mange elbiler den nye SVM-regering ønsker, fremgår ikke. Hele regeringsgrundlaget kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.