×
ElbilerTophistorie

Volkswagen hacket – sporene peger mod Kina

Igennem flere år havde kinesiske hackere fri adgang til Volkswagens servere i hovedkvarteret i Wolfsburg.

I flere år har hackere haft adgang til Volkswagens servere i Wolfsburg, hvor de har stjålet mere end 19.000 filer. Dokumenter der indeholdt informationer om ny teknologi til blandt andet brændselsceller og elbiler. Det hævder den tyske avis Der Spiegel og mediehuset ZDF.

Ifølge interne dokumenter er alle indbruddene udført af de samme hackere. Kina nævnes ikke eksplicit, men til Spiegel og ZDF siger de, der har arbejdet på oprydningen, at sporene peger derhen.

– Vi var i stand til at spore IP-adresserne tilbage til Beijing, til en adresse tæt på PLA, siger en cybersikkerhedsekspert involveret i sagen. PLA er kinesisk militær efterretningstjeneste.

Derudover kunne VW se, at angriberne opererede i den kinesiske tidszone, og at noget af det spyware, der blev brugt i angrebet, på det tidspunkt kun var i brug af kinesiske statsstøttede grupper.

Angrebet blev opdaget tilbage i 2014, men hackerne havde haft adgang til serverne siden 2010. For at finde samtlige bagdøre, der var installeret på systemerne, brugte it-sikkerhedsfolk yderligere et år på at studere hackernes metoder, inden serverne blev nulstillet og al adgang fjernet.

Forelagt sagen af Der Spiegel og ZDF, oplyser den kinesiske ambassade i Berlin, at de ikke kender til sagen. Endvidere skriver de, at der er grupper i Vesten, som spreder løgne om Kina, og at det er skadeligt for samarbejdet mellem landene.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.