×
ElbilerTophistorie

160 km på 5 minutter – Volvo tester hurtigtladende batterier

Volvo Cars har nu formelt indgået aftale om at udvikle og teste et batteri, der kan lades med 160 kilometer på bare fem minutter.

Volvo Cars har nu indgået et formelt samarbejde med israelske StoreDot om at udvikle et nyt elbilbatteri, der skal kunne lades på rekordtid. Det såkaldte “100in5”-batteri skal kunne lade 100 miles (160 km) på fem minutter.

Selskabet hævder desuden, at opladningshastigheden ikke er afhængig af State of Charge (SoC). Selv hvis batteriet er på 70 procent SoC, når opladningen startes, vil ladekapaciteten være den samme. Nemlig 100 miles / 160 kilometer på fem minutter.

Det forventes, at de første prøver vil blive leveret til test næste år. Målet er masseproduktion af 100in5-batterierne i 2025. Det er meningen, at StoreDot-batterierne skal optimeres og skræddersys til Volvos fremtidige elbilarkitekturer.

StoreDot har også delmål for yderligere forbedringer af teknologien. I 2028 skal de 100 miles /160 kilometer kunne lades på 3 minutter. Og i 2032 skal det kunne klares på bare to minutter.

Allerede for halvandet år siden investerede Volvo Cars massivt i StoreDot, men med den nye formelle aftale tages samarbejdet til et nyt niveau. Javier Varela, der er Viceadministrerende direktør for Volvo Cars, fortæller:

– Volvo Cars er allerede en strategisk investor i StoreDot, men dette nyligt aftalte samarbejde tager vores forhold et skridt videre. Der er meget arbejde at gøre, men mulighederne for sammen at udvikle spændende nye ladeteknologier er enorme. Vi kan ikke vente med at se frugterne af vores arbejde blive testet i den virkelige verden.

Ud over Volvo Cars har også BP, Daimler, VinFast, Polestar, Ola Electric, Samsung, TDK og EVE Energy investeret i StoreDot. Selskabet skabte sidste år overskrifter, da da demonstrerede teknologien uden at temperaturen på batteriet på noget tidspunkt oversteg 30 grader celcius.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.