×
ElbilerTophistorie

Nyt elbilsbatteri oplader 160 kilometer på fem minutter

Israelske StoreDot viser i en video, hvordan deres nye elbilsbatteri kan oplade 160 kilometer på bare fem minutter.

Den israelske batteriproducent StoreDot har under en demonstration vist et elbilsbatteri, der har potentiale til lynhurtig opladning. Under demoen oplades en battericelle med en hastighed, der vil kunne give energi til 160 kilometers kørsel på bare fem minutter.

Selskabet hævder desuden, at opladningshastigheden ikke er afhængig af State of Charge (SoC). Selv hvis batteriet er på 70 procent SoC, når opladningen startes, vil ladekapaciteten være den samme. Nemlig 100 miles / 160 kilometer på fem minutter.

Lige så imponerende er det, at battericellens temperatur på intet tidspunkt under demonstrationen kommer over 33 grader.

Teknologien går under navnet ‘100inX’ og baseres på en silicium-domineret anode-teknologi og dertil tilknyttet softwareintegration. Forventningen er at kunne levere masseproducerede 100in5-battericeller til elbilsbatteri allerede i 2024. Herefter 100in3 i 2028 og 100in2 i 2032.

Demonstrationen viste en 300×100 millimeter stor såkaldt pouch celle, produceret på EVE energy’s fabrik i Kina. Cellen blev på under ti minutter opladet til 20Ah, hvilket overgik det 0 til 80 procents kapacitetsmål, der var sat.

Demonstrationen foregik under EcoMotion Week 2022 i Israel. Det er et event, der samler førende bilproducenter, herunder Volvo, Ford, Hyundai og Renault-Nissan-Mitsubishi alliancen. Og netop Volvo Cars tror så meget på StoreDot-teknologien, at de har investeret i den. Det samme har Daimler, VinFast, Ola Electric, BP Ventures, Samsung og TDK.

Se demonstrationen af 100in5-teknologien her.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.