Gaming

5 fede funktioner i den kommende PlayStation 5

Sony har løftet lidt af sløret for den kommende PlayStation 5 spillekonsol, der kommer i butikkerne til næste efterår.

PlayStation-bossen Jim Ryan har i denne uge bekræftet, at Sonys nye konsol kommer til at hedde PlayStation 5 – og endnu bedre: At den kommer i handelen inden julesalget næste år. Sandsynligvis engang i november måned. I øvrigt samme tidsrum som Microsoft sender den nye Projekt Scarlett Xbox-ærkerival i butikkerne.

Samtidig fortalte Ryan om en række af de nye features, vi kan se frem til i PlayStation 5 – og med en helt ny avanceret controller er der lagt i kakkelovnen til nye spiloplevelser. Her er en liste med fem af de funktioner, der allerede nu er afsløret:

Ny PS5 DualSchock-controller med forbedret feedback

Den nye konsol vil blive flankeret af en helt ny DualShock-controller med indbygget haptisk motor, der kan levere langt mere detaljerede oplevelser. Ifølge en journalist fra amerikanske Wired, der har prøvet den nye controller, vil den få evnen til at formidle fornemmelse af forskellige terrøntyper; sand vil føles langsomt og tung. I vand er der en følelse af modstand. På is, derimod, giver motoren følelsen af at karakteten glider. 

Controlleren vil også være udrustet med ”adaptive triggers”, der giver modstand i knapperne. Eksempelvis vil knappen blive løbende strammere, hvis man i spillet trækker i buestrengen for at affyre en pil.

PS5 DualSchock-controlleren får USB-C

MicroUSB-stikket på controlleren er udskiftet med et USB-C stik i stedet. Det er måske nok en lille nyhed i forhold til ovenstående, men det er en ændring, der gør begrænsningerne ved spilcontrollere lidt mindre. Eksempelvis kan UBC-C oplade markant hurtigere end microUSB, så der spildes mindre tid på opladning. Man skal heller ikke længere bekymre sig om, hvordan stikket vender.

Solid-state disk minimerer ventetid

Den aldrende mekaniske harddisk (HDD) er udskiftet med en Solid-State disk (SSD) i PlayStation 5. Det er en kæmpe forbedring på flere punkter. Der er ingen mekaniske dele i SSD-diske hvilket gør dem både hurtigere og mere støjsvage. SSD-diske kan hente data langt hurtigere, så ventetiden mellem baner minimeres. I juni søgte Sony desuden om patent på et system der beskrev, hvordan spiludviklere kan designe spil som et art puslespil; når en spiller bevæger sig ind på en bane, hentes den næste bane automatisk i baggrunden. 

Spil kan installeres delvist

Sony arbejder også på et system, der gør det muligt kun at installere de dele af spillet, som du vil bruge – så behøver du ikke installere 90 gigabyte på disken. For eksempel kan du vælge kun at installere multiplayer-delen af Call of Duty: Modern Warfare, hvis du ikke har nogen interesse i singleplayer-delen og på den måde spare dyrebar diskplads. Og tid.

PlayStation 5 får ny hjemmeskærm

Hjemmeskærmen på PlayStation 5 har fået en overhaling med ét eneste formål: At få dig i gang med et spil så hurtigt som muligt. Det bliver eksempelvis muligt at se specifikke missioner fra spil direkte på hjemmeskærmen – og se hvilke venner, der har teamet op i eksempelvis Apex Legends – og hoppe direkte ind i spillet. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.