×
Bluetooth-højttalereTophistorie

Anmeldelse: Creative Pebble Pro

En klassiker indenfor computerhøjtalere, er blevet opdateret. Nye digitale forstærkere og RGB-lys er de primære nyheder hos Pebble Pro.

Chancen for at du har set et par Creative Pebble på et skrivebord er stor. Creatives serie af små sattelithøjtalere har eksisteret efterhånden i adskillige år. Nu er de blevet opgraderet (igen) og har fået nye digitale forstærkere og RGB-lys. 

For at blive reelt imponeret af Pebble Pro, så skal man skele til prisen. Tages den med i ligningen, så er det et glimrende sæt højtalere, som kan vælges uanset om du ser lidt YouTube, lytter til musik eller drister sig til et spil i ny og næ. De er fornuftige til det meste. 

Velkendt design

Designet er selvfølgelig en smagssag. Personligt havde jeg ønsket at fronten var dækket af et sort gitter eller lignende, så de fremstod helt neutrale på skrivebordet. I hvert fald indtil man fyrer op for det indbyggede RGB-lys. Selvom sidstnævnte kan virke som en fjollet gimmick, så er det uanset helt i tidens ånd og så er det egentlig ganske pænt inkorporeret uden at gå på kompromis med Pebbles design. Og kan slukkes helt, hvis det ønskes.

På tilslutningssiden er Pebble Pro godt dækket ind. Du kan tilslutte med et klassisk 3.5 mm jackstik, via Bluetooth i version 5.3 og via USB. Sidstnævnte er at foretrække, da det samtidig kan forsyne højtalerne med strøm. Tilkobles de med USB, så har de en effekt på 10 watt. Vil du gerne øge dette, så er det på med en minimum 30 watt USB-C PD-adapter. Så bliver ydelsen på 30 watt RMS. 

Det kan klart anbefales, da det løfter lyden betragteligt. Man kan benytte Creatives egen adapter, men har du en anden, med de nødvendige specifikationer liggende, så er højtalerne sådan set ligeglade. Vi har testet med Creatives og der er ingen opsætning for at få de ekstra muskler ud af højtaleren. 

De to højtalere er forbundet via en fastmonteret ledning. Den måler (heldigvis) hele 1,8 meter og gør det let at placere højtalerne på skrivebordet.

Lettere kluntet betjening

Der er ikke en overflod af knapper på Pebble Pro. Det er højre højtaler, der styrer showet og her finder man volumenkontrollen, der også tænder og slukker, samt en knap til skift af input og en til lysstyringen.

Lyset har fire tilstande: Cyklus (mellem tilgængelige farver), fast lys, pulserende (fast) lys og slukket. Hvis man ønsker at skifte farven, så holdes lys-knappen nede, hvilket ændrer volumenknappen til at køre igennem RGB-spektret. På papiret en ok løsning – i praksis føles det … lettere kluntet. Her havde en tilhørende app været oplagt, men det havde formentlig været i bytte for den lave pris. 

På siden gemmer sig tilslutning for mikrofon og headset, så du ikke skal ned og rode bag computeren. Dog kun med brug af jackstik. 

Lyd med klar tale

Lyden fra de små satellitter er overraskende detaljeret og det er let at adskille de enkelte elementer i musikken. Der er som forventet ikke tonstung bas. Men basrefleksportene, som sidder bag på højtaleren, formår alligevel at bidrage med en ret fornuftig bund. 

Lydbilledet bliver lidt anstrengt, når den maksimale volumen nærmer sig. Men forvrængning er der dog intet af og det kan formentlig tilskrives de opgraderede digitale forstærkere. De tøjler de små enheder pænt. 

Pebble Pro håndterer absolut musik i popgenren og lignende bedst. Her fremstår vokalen tydeligt og levende. Når musikken begynder at bevæge sig i en mere kompleks retning, så afsløres Pebble Pros svaghedstegn også. Én enhed og en basrefleksport kan ikke udøve mirakler. Til YouTube-videoer og lignende underholdning er de ligeledes anbefalelsesværdige. 

iNPUT mener…

Pebble Pro er et godt bud, hvis lyden fra computeren skal opgraderes, uden at sparegrisen skal tømmes helt. Du får et velafprøvet produkt, som i denne version har fået forbedret lyd og en tilføjelse af RGB-lys. 

Når jeg alligevel ikke helt i top på karakteren, så skyldes det den lidt kluntede styring af højtalerne og de trods alt begrænsede lydmæssige kvaliteter. Træerne gror som bekendt ikke ind i himlen. Samtidig burde USB-C-adapteren, som øger sættets formåen, have været inkluderet i min optik.

Creative har dog med Pebble Pro taget den velfungerende formel, der har gjort Pebble-serien populær, og fintunet den nok til, at de bør være at finde under en del juletræer i år. 

Creative Pebble Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

600 kroner

Man skal ikke lade sig snyde af den lave pris på Pebble Pro. Det er et sæt velfungerende og vellydende højtalere, som har fået en opdatering anno 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.