×
Bluetooth-højttalereTophistorie

Anmeldelse: Beosound Explore leverer bærbar og hårdfør lyd til sommeren

Beosound Explore er en fin lille bluetooth højttaler - men når man sammenligner med andre i samme "klasse" har den dog nogle mangler

B&O er rigtigt gode til det med at bygge små højttalere, der bare lyder enormt store – især deres A1 og den lidt større A2 som dog efterhånden er lidt bedaget. Deres nye Beosound Explore er ingen undtagelse – den lyder betydeligt større, end den er. Den lille højttaler er B&O’s bud på den perfekte følgesvend ud i verden, og det forstår jeg for så vidt godt, for det er en kompakt og sjov lille højttaler, der også er pænt designet. Men – og der er et men – kigger man på konkurrenterne, så er der især en enkelt, der skiller sig ud; Sonos Roam leverer lidt bedre lyd og “ægte” wifi lyd – og til stort set samme pris. Men den sammenligning kommer vi tilbage til.

Design I verdensklasse – som altid

B&O er rigtigt gode til at designe produkter, det kan kun de færreste være uenige i. Og Beosound Explore er da også en pæn højttaler med sit næsten sorte look. Den er temmeligt maskulin i udtrykket, men den er samtidig raffineret og udstråler tydeligt kvalitet. Den er også ganske tung i forhold til størrelsen, hvilket næsten altid er en god ting for små højttalere, da det antyder at de kan levere en mere fyldig lyd. (Den er bygget i aluminium, så det betyder selvfølgelig også en del). Samtidig skulle Explore ifølge B&O være voldsomt hårdfør – den kan tåle støv og er vandtæt, og aluminiumet skulle være ganske holdbart. Jeg har efterhånden fået en del buler i min gamle A2, så det giver god mening at Explore har fået en overhaling lige på den front. I det hele taget virker det som et solidt design.

Let betjening og en pæn app

Betjeningen af Beosound Explore er lige til at gå til. Den forbindes via bluetooth, hvilket går let og elegant, og efter det kan man styre den via de små, men elegante, knapper på oversiden. De sidder perfekt placeret og giver et tilfredsstillende tryk. Hvis man vil have flere forskellige indstillinger – blandt andet mulighed for at tilpasse lyden til ens smag – skal man i B&O’s app, der over årene faktisk er blevet temmeligt brugbar. (Den startede virkelig sløvt ud.) Designet på appen er, som det meste B&O, pænt og alt giver lidt sig selv. Her finder man i øvrigt mulighed for at sætte to Explore op i stereo, skulle man have installeret to af de små højttalere. (Det har jeg ikke haft mulighed for, af gode grunde…)

Alt i alt er betjeningen forbilledlig enkel og der er ikke meget negativt at sige. Det samme gør sig gældende på lydkvaliteten.

Glimrende lyd til størrelsen

Som jeg startede med at skrive, så leverer Beosound Explore ganske rimelig lyd – i særdeleshed til størrelsen, og egentlig også til prisen. Der er masser af bas, og jeg vil vove at påstå, at den endda kan levere udmærket lyd til en lille fest også. Bassen er ganske imponerende og i øvrigt ret dynamisk, og den lyder på intet tidspunkt mudret og der er heller ingen slinger i valsen selv ved høj lydstyrke. Lytter man til rock eller pop får man lige præcis den lyd, man forventer. Dance og R&B lyder også ret fint – dog er det tydeligt, at de helt tunge “pumper”-sange ikke bliver gengivet med den “umpf” som de skal have. Men altså – højttaleren kan være i de fleste dametasker, så det var nok også forventeligt.

Generelt er lydkvaliteten ikke helt på niveau med eksempelvis den lidt større A1, og heller ikke den højttaler som denne nok skal konkurrere mest med; Sonos Roam. Og nu begynder der at dukke lidt sorte skyer op i horisonten for den lille Beoplay.

En bedre oplevelse fra Sonos

Jeg ved det godt – det er altid lidt unfair at sammenligne produkter på denne måde, men jeg føler altså at jeg bliver nødt til det; Beoplay Explore skal helt tydeligt konkurrere om de samme brugere som Sonos Roam. Og så bliver det altså svært for den lille B&O højttaler, for den er reelt en simpel højttaler med bluetooth – hvor Roam er en betydeligt mere avanceret højttaler. Og det er den på stort set alle måder; den lyder lidt bedre, den har langt flere muligheder i brug fordi den også kan indgå i et helt Sonos system og så er det altså bare en mere alsidig højttaler – til stort set samme pris, ja faktisk er Roam en smule billigere lige nu (formentlig fordi Explorer ikke rigtigt har ramt butikkerne endnu, men stadig – Roam er i hvert fald ikke dyrere.)

Lydkvaliteten på de to konkurrenter er ca. den samme; Roam slår måske Explore en lille smule på bassen, men til gengæld er Explore i stand til at levere en vanvittigt klar lyd. Til gengæld slår Explore Roam på batterilevetiden med ca. en time mere i brug. Men der hvor Roam – i hvert fald for mig – vinder kampen ganske tydeligt, er på to ting; når den ikke er med på farten bor den i mit badeværelse og er en del af min multirumlyd til hele boligen. Explore vil formentlig bare komme til at bo i min kuffert – og eventuelt komme ud på min terrasse ved lejlighed – men her har Roam jo også fordelen ved, at man kan tage den med ud på terrassen og lade musikken indefra følge en ud.

En anden detalje ved at droppe wifi er, at AirPlay og Google cast begge dele er udelukket – og det er efterhånden et must. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at B&O havde indbygget wifi og multirumlyd i Explore – for så ville det have været en imponerende lille frækkert der ville være betydeligt mere alsidig. Men som det er, er det stadig en rigtigt god lille rejsehøjttaler – der i øvrigt kan klare flere tæsk end de fleste.

Beosound Explorer

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.499 kr.

Kan du lide designet og er du okay med kun at bruge bluetooth, så kan Beosound Explorer godt være lige det, du har ledt efter; lille, pæn og med god lyd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.