×
AnmeldelseBluetooth-højttalereTophistorie

Anmeldelse: Creative Pebble X Plus

Creative har nok engang opdateret deres Pebble-serie. Vi har kigget nærmere på Pebble X Plus og om opgraderingen er pengene værd.

Creative har nok engang opdateret deres Pebble-serie. Vi har kigget nærmere på Pebble X Plus og om opgraderingen er pengene værd.

Nyt design og vokseværk

Vi kiggede sidste år på forgængeren Pebble Pro. Den model introducerede RGB-lys til Pebble-serien og Pebble X-serien fortsætter trenden. Denne gang er lyset dog flyttet op i selve højtaleren. Lige som sidst, så er det en smagssag, om det hører sig hjemme. Dog et plus til Creative for implementeringen, som virker gennemtænkt. 

Pebble X har derudover taget godt på, som det ses på billedet nedenfor. Det betyder også en større fuldtone-enhed, hvilket bestemt ikke er et dårligt skifte. I denne Plus-version, der har en medfølgende subwoofer, er basrefleksportene bagpå højtaleren desuden væk. Det giver et endnu renere design.

Og så skal der lyde et hurra for, at Creative har droppet den armygrønne farve og gået med sort denne gang. 

På minussiden er man bundet af de medfølgende ledningers længde. Kablet mellem de to højtalere er fikseret og det kan give lidt udfordringer, afhængig af indretningen af dit skrivebord. Kablet til subwooferen er ligeledes lidt til den korte side, men det formåede dog i mit tilfælde at række, så den kunne placeres på gulvet. I Creatives pressefotos er subwooferen af mærkværdige årsager placeret på skrivebordet, men der hører den slags altså ikke hjemme, hvis man spørger mig. 

Subwooferen måler blot 15 centimeter på hver led

Tilslutningsmuligheder og betjening

Mulighederne for tilslutning er der ikke pillet ved. Og det er sådan set heller ikke nødvendigt. Bluetooth er fortsat en mulighed, men ellers vil de fleste nok tilslutte til computeren med USB-C. Et godt gammeldags AUX-kabel med jackstik kan også bruges, men det må være allersidste udvej.

Pebble X Plus kan forsynes med strøm fra førnævnte USB-port, men vil man have fuld rabalder, så skal de forsynes af en minimum 30 watt USB-C adapter. Så fordobles ydeevnen og det kan i den grad høres. Sådan en er ikke med i pakken, men enhver der lever op til specifikationerne kan benyttes.

RGB-lyset på højtalerne kan styres på selve enheden, men også i Creatives app til iOS og Android. Derimod, så kan lydjusteringerne alene foretages i appen til Windows. Er du Mac-bruger, så er du på den, da der her er nul muligheder for at justere equalizer, stemmeforbedring og de øvrige muligheder på macOS.

Den slags fragmentering mellem understøttede systemer er sjusket. Vi tilgiver at der ikke findes understøttelse for obskure systemer, men de gængse skal være der. Og mulighederne skal være ensartede. Hvorfor må jeg ikke justere lydbilledet via min telefon, men kun på en computer?

Lydkvalitet

Nu er det jo Pebble X i Plus-udgaven, som vi her kigger nærmere på. De fås også i en uden plusset og så er det subwooferen, der er forskellen.

Men uden at have hørt den model, så er anbefalingen klar. Gå efter Plus-modellen. Tilføjelsen af en subwoofer, trods sin relativt klejne størrelse, er lige præcis det, der sætter prikken over i’et. Nej, den når ikke dybder, der går i mellemgulvet. Men den giver tilpas bund til at både musik, film og serier bliver løftet til et niveau der er et nøk højere.

Det frigiver samtidig også noget albuerum til enhederne i selve højtalerne, som nu kan nøjes med mellem- og de øverste toner. Når de samtidig er vokset, så bliver det samlede lydbillede faktisk ret overbevisende, til prisen, vel og mærket. Det er ikke hi-fi, vi taler om her. Men til kontorbruget i det daglige eller teenagerens gaming-setup, så sidder de i skabet.

iNPUT mener…

Over hele linien, så markerer Pebble X Plus sig lige under de helt høje karakterer. Det er et godt køb, til prisen, men det er også tydeligt, at de er lavet med et bestemt prispunkt i mente. Det er der ikke noget galt i, men der er kommet lidt for nemt omkring nogle områder – specielt på app-understøttelsen.

Lydkvaliteten er over forventning i denne prisklasse. Der er tydelig separation mellem de enkelte lydeffekter og stereooplevelsen er ligeledes god. Det er først hvis du nærmer dig maksimal volume, at de begynder at give op. Det anfægter vi dem dog ikke for.

Hører du i dag musik eller ser film med højtalerne i din bærbare computer eller lignende, så vil det være et betragteligt løft. Og så er anbefalingen uden tøven et køb af Pebble X Plus.

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.