×
Bluetooth-højttalere

Anmeldelse: Google Nest Audio

Google Nest Audio er et godt valg til dig, der allerede er i Googles økosystem - eller dig, der gerne vil igang. Prisen er glimrende, og lydkvaliteten helt i orden.

Google udvider langsomt, men sikkert, deres produktkatalog på lyd – og heldigvis har vi også fået den nye Google Nest Audio til Danmark, hvor vi dog stadig må vente på for eksempel Pixeltelefonerne. Men Nest Audio er nu også et ganske imponerende stykke hardware.

Design der ikke skræmmer nogen

Googles designteam er ikke dem der tager de allerstørste chancer, og det viser Google Nest Audio så glimrende; højttaleren er ikke decideret kedelig, den ser bare præcis ud, som det var forventet – også før der dukkede billeder op af den for noget tid siden. Højttaleren er en slags hybrid imellem den lille Google Nest Mini og den større Max (som vi så ikke har fået til Danmark af uforklarlige årsager).

Google Nest Audio er udformet ganske organisk med sine bløde former og en vævet overflade. Der er ikke mange ud- og indgange – faktisk er der kun indgangen til strømkablet. Desværre er Google gået helt væk fra at bruge USB-C på deres enheder, noget de ellers var begyndt på med den første udgave af Mini og den første udgave af deres WiFi.

På bagsiden er der en mute-knap – og det er så det.

Let – men unødvendig touch betjening

Som med de andre Google højttalere betjenes Nest Audio ved at trykke ovenpå højttaleren. Det virker ikke helt intuitivt i starten, fordi man af gode grunde ikke kan se, hvor man reelt skal trykke for eksempelvis at skrue op eller skifte nummer. Men det kræver ikke mange dages brug før du har vænnet dig til, at kontrollen til musik sidder i midten og de to lydniveauer sidder i hver side – forudsat altså, at du overhovedet bruger det, for hvis du gør som mig, så bruger du stort set kun stemmen til at betjene højttaleren, og det virker faktisk upåklageligt. Nest Audio har virkelig gode mikrofoner, og faktisk vil du kunne bruge den som den eneste højttaler i en lille lejlighed – den kan sagtens høre dig, selv om du står i et andet rum.

Overraskende lydkvalitet

Egentlig burde jeg have været forberedt på det, for jeg er jo før blevet overrasket over, hvor meget lyd det er lykkedes Google at presse ind i Nest Mini – men alligevel kom det altså bag på mig, hvor god lyden er i Google Nest Audio.

Næsten ligemeget hvad jeg smider efter den, får jeg en fyldig lyd ud af den. Mange producenter er blevet rigtigt gode til at bygge meget, meget stor lyd ind i deres mindre højttalere, men jeg må alligevel sige, at Google her tager præmien; Google Nest Audio lyder nærmest som en Sonos Play One når det kommer til dybde og fylde – og det er altså en højttaler, der er betydeligt større. Selv med halvsløjt indhold – den laveste opløsning på Spotify for eksempel.

Masser af EQ

Googles tilgang til Nest Audio er, at den skal være let at gå til. Derfor skal den også helst kunne klare forskellige indstillinger uden at du skal have fat i appen for at justere på ting. Til det formål har Google lavet flere forskellige former for equalizere, der kan indstille lyden; MediaEQ tilpasser lyden til det indhold du lytter til, hvilket i praksis er svært at høre, men det samlede indtryk er, at højttaleren gør det behageligt at lytte til både tv lyd og musik. Der er også et andet EQ system, kaldet RoomEQ, der – som navnet antyder – forsøger at tilpasse lyden til det rum, man sidder i. Det fungerer også ganske udmærket, omend der i denne version kan være nogle småproblemer når man placerer højttaleren i et hjørne eller op imod en væg. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at den lyder betydeligt bedre, når den står 10-15 cm fra væggen.

Billig indgang til Googles økosystem

Hvis du ikke har Google produkter lige nu, så er Google Nest Audio et godt bud på en start på “samlingen”. Bevares, den leverer ikke hifi-lyd, men har stadig god nok lydkvalitet til, at rigtigt mange vil være tilfredse med det – især hvis man investerer i to enheder som sættes op i stereo, tror jeg faktisk det vil være lyd rigtigt mange vil være rigtigt tilfredse med.

Og så kommer det sidste – men nærmest vigtigste – argument for at investere i Google Nest Audio: Den koster 799 kr. Det er en rigtigt god pris når man tænker på, hvor meget man får for pengene. Det eneste alternativ jeg kan komme i tanker om, der kan levere en nogenlunde tilsvarende pakke – dog uden Google Assistent – er Sonos/IKEA’s samarbejde om den frække Symfonisk højttaler der koster præcis det samme.

Jeg vil ikke tøve med at anbefale Google Nest Audio til dig, der ikke behøver “ægte” hifi, men som gerne vil have en “no-bullshit” højttaler, der både leverer en udmærket lyd til prisen og samtidig giver adgang til Googles økosystem igennem Google Assistant.

Du kan bestille Google Nest Audio her.

Google Nest Audio

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 799 kr.

Google Nest Audio er et godt valg til dig, der allerede er i Googles økosystem - eller dig, der gerne vil igang. Prisen er glimrende, og lydkvaliteten helt i orden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.