×
AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus 12

OnePlus 12 er telefonen til dem, der gerne vil have den hurtigste teknologi i lommen, uden at betale en bondegård for det.

Når OnePlus sender flagskibe på gaden kan man være ret sikker på, at de sidder forrest i tech-bussen. Således også med OnePlus 12, der er et vaskeægte muskelbundt med godt kamera og lynhurtig opladning. Og så har kineserne lyttet til kritikken af OnePlus 11 5G og givet den nye model trådløs opladning.

I modsætning til konkurrenten Samsung Galaxy S24 Ultra, der har et klokkeklart fokus på kunstig intelligens, så har OnePlus prioriteret hastighed og kamera. Den har ingen smarte AI-funktioner eller anden bling. Til gengæld er OnePlus 12 svært potent – og i øvrigt væsentlig billligere end Galaxy S24 Ultra.

Designet adskiller sig ikke væsentligt fra sidste års OnePlus 11 5G. Kamerahuset er blevet større, der er flyttet lidt rundt på knapperne og selfie-kameraet er rykket ind på midten af skærmen. Men ellers ligner de to telefoner hinanden på en prik. Således er volumen-knapperne nu flyttet over på højre side, mens alert-slideren er rykket til venstre side. 12’eren er dog både større og tungere end forgængeren.

Den har nemlig fået en – imponerende – 6,8 tommer stor 120Hz skærm. En my større end 11 5G, der havde en skærmstørrelse på 6,7 tommer. Den nye skærm er derimod væsentlig bedre. Den er langt mere lysstærk. OnePlus hævder, at lysstyrken kan nå op på 4.500 nits i stærkt solskin. I daglig brug topper den på 1.600 nits, sammenlignet med kun 800 nits på OnePlus 11. Det er et kolossalt spring og det ses tydeligt på skrift og ikoner, hvor hvide farver virker grå på den forrige model, sammenlignet med den nye.

Går amok i stress test

OnePlus 12 er også bestykket med det seneste Qualcomm-chipset, SnapDragon 8 Gen 3, ligesom både RAM og ROM (lagerplads og hukommelse) er fra øverste hylde. RAM’en er såkaldt LDDDR5X, der på papiret er 33 procent hurtigere end LPDDR5 (uden X). Der benyttes også UFS 4.0 til at kommunikere mellem processor, RAM og ROM.

Dertil har OnePlus tilføjet noget, de kalder Trinity Engine, der er en “intelligent platform, der låser op for hardwarens fulde potentiale” (citat: OnePlus). Hvad det helt præcis betyder, står hen i det uvisse, men målinger i vores vanlige benchmark-programmer stikker både til højre og venstre.

GeekBench 6-målingerne skuffer ærlig talt. I single-core er 12’eren sløvere end forgængeren og kun en smule hurtigere på multi-core. Samtidig hægtes den helt af, af konkurrenten Galaxy S24 Ultra.

GeekBench 6Single-CoreMulti-CoreOpenCL
OnePlus 129724.70213.626
OnePlus 11 5G1.5564.6388.536
Samsung Galaxy S24 Ultra2.2927.24915.061
Apple iPhone 15 Pro2.9407.32727.160
Målt med GeekBench 6.

Til gengæld går OnePlus 12 nærmest amok, når man kører den gennem 3D Mark Wild Life Extreme Stress Test. Altså på den gode måde. Som et ses i skemaet herunder blæser den simpelthen forbi både forgængeren og iPhone 15 Pro med adskillige længder.

Så stor er forskellen, at jeg kørte testen adskillige gange, fordi jeg troede, der var tale om en en fejl. Men resultaterne af den 20 minutter lange testcyklus var identiske hver gang.

WILD LIFE EXTREME STRESS TESTONEPLUS 12ONEPLUS 11 5G IPHONE 15 PROGalaxy S24 Ultra
Bedste score17.94313.2763.93717.071
Laveste score9.7258.6682.7199.606
Stabilitet54,2%65,3%69%56,3%
Målt med 3D Mark Wild Life Extreme Stress Test.

Skal man tage målingerne for gode varer, egner OnePlus 12 sig altså mere end ualmindelig godt til gaming. Også fordi den er hurtig til at lade batteriet op, når 3D-spillene har slugt deres andel.

I reel brug må jeg indrømme, at jeg ikke kan mærke voldsom hastighedsforskel på 11 5G og 12’eren. De fungerer begge fuldstændig smooth, lige gyldigt hvad jeg kaster efter dem.

Batteri og opladning

OnePlus 12 lader ikke lige så hurtigt op som sin forgænger. Men det skyldes ene og alene, at den nye model er udrustet med et kolossalt batteri på 5.400 mAh – 400 mAh større end på 11 5G. Ligesom forgængeren har den SuperVooc 100W. I mine test fyldte den omkring 4 procent på batteriet i minuttet, indtil en nåede 50 procent, hvorefter effekten faldt til 3 procent i minuttet.

Det tog mig 27 minutter at fylde telefonen fra 2-100 procent. Efter 12 minutter. var der 51 procent på batteriet. Det må siges at være mere end godkendt!

OnePlus har også givet 12’eren trådløs opladning. Det var en af manglerne på forgængeren. AirVooc kalder OnePlus det og der er mulighed for at lade med en effekt på op til 50W. Det kræver dog, at man investerer i deres trådløse ladestation, der koster yderligere en plovmand. Alternativt må man “nøjes” med Qi2-standarden, der kan levere op til 15W.

Nyt periskop-kamera

OnePlus 12 har tre kameraer på bagsiden, heriblandt et nyt teleskop-kamera. Hovedkameraet er baseret på Sonys LYT-808 sensor på 1/1,4 tommer, mens vidvinkel-kameramet, så vidt jeg kan vurdere, er identisk med det, der sidder i forgængeren.

Nyheden er helt klart det såkaldte teleskop-kamera, der leverer op til 120x zoom, hvoraf de 3x zoom er optisk. Det er det samme teleskop-kamera, der sidder i den væsentligt dyrere OnePlus Fold fra efteråret. Kamerabestykningen ser således ud:

  • Hovedkamera: 50 megapixel, f/1,6 blænde, 1.12μm pixel. Baseret på Sonys LYT-808 sensor (1/1.4 tommer).
  • Periskop-kamera: 64 megapixel, f/2,6 blænde, 0.702μm pixel, 3x optisk zoom, 6x in-sensor zoom, 120x hybrid zoom.
  • Ultra-vidvinkel: 48 megapixel, 0.8μm pixel, 114 grader Field of View.

Generelt kan man sige, at OnePlus – med deres Hasselblad-farvekomposition – har et langt mere realistisk, køligere og mørkere udtryk, end eksempelvis iPhone. Det ses meget tydeligt i den direkte sammenligning længere nede på siden.

Zoomer man ind på billederne klarer kameraet sig godt både i mørke og lyse områder, der ikke lider af den hårde kompression som tidligere. Der er dog kompression at se på billederne.

Personlig er jeg specielt begejstret for portrætfunktionen, der er lavet sammen med Hasselblad. Detaljer står knivskarpt og bokeh-effekten er meget overbevisende.

Rent teknisk klarer kameraet sig godt – dog uden på nogen måde at true de bedste i klassen. Jeg ville gerne have lavet en direkte sammenligning med Galaxy S24 Ultra, der får stor ros for kameraet, men det havde jeg desværre ikke mulighed for.

Men kig på billed-eksemplerne her og vurder også selv, om du kan lide, hvad du ser. Uredigerede og ukomprimerede fotos kan downloades her (36 megabyte Zip-fil).

iNPUT mener …

For et pår år siden lod det til at OnePlus havde mistet fokus. Der kom flagskibe hvert halve år og den billigere Nord-serie knopskød, så det var svært at få overblik. Men siden OnePlus 11 5G udkom sidste år har OnePlus har genfundet deres fokus: At skabe lynhurtige telefoner med vilde specifikationer til billige(re) penge.

Således også OnePlus 12, der er en værdig arvtager for 11 5G. De største forbedringer er skærmen, batteristørrelsen og trådløs opladning. Derudover er 12’eren er en smule bedre på alle punkter, men der er ikke tale om nogen revolution.

Som en understregning af, at der er tale om komponenter fra øverste hylde, understøtter OnePlus 12 naturligvis WiFi 6E og WiFi 7, ligesom den har Bluetooth 5.4. Den understøtter eSim og har derudover plads til to nano-Simkort.

OnePlus 12 er telefonen til dem, der gerne vil have den hurtigste teknologi i lommen, uden at betale en bondegård for det. Den fås med enten 256 eller 512 gigabyte lagerplads og prisen starter ved 7.699 kroner.

Lagerplads256 GB512 GB
Hukommelse12 GB16 GB
Pris7.699 kr.8.699 kr.

Noget, du vil vide?

Moderne smartphones er så avancerede og smækfyldt med funktioner, at vi ofte må fokusere vores anmeldelser på specifikke områder. Sidder du og spekulerer over noget, vi ikke har været omkring i denne anmeldelse, så få svar via kommentarfeltet nedenfor. Jeg sidder klar ved tastaturet for at besvare spørgsmålene efter beste evne …

OnePlus 12

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Fra 7.699 kr.

OnePlus 12 er telefonen til dem, der gerne vil have den hurtigste teknologi i lommen, uden at betale en bondegård for det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.