Mobil og tablets

Anmeldelse: OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro er en fremragende smartphone, men den har et grundlæggende problem. Den har en lillebror, der er en tusindlap billigere og næsten lige god.

OnePlus 7T Pro er efterfølgeren til forårets 7 Pro-model, som jeg skamroste i min anmeldelse i maj måned, og som sædvanlig har OnePlus drysset lidt ekstra krymmel hen over den nye T-udgave. Den er hurtigere, har større batteri og kameraet har fået mulighed for at skyde makro. Men mange af de nye opdateringer finder du også i den billigere OnePlus 7T, der har en måneds tid på bagen. 

Små forbedringer

Når ret skal være ret, så er der ikke den voldsomme forskel mellem forårets OnePlus 7 Pro og den nye 7T Pro. Processoren er blevet udskiftet med den nye Snapdragon 855 Plus, der primært giver en forbedring på grafik-renderingen. På samme måde er batteriet blevet en smule større – 4.085 mAh mod 4.000 mAh – men det er så lidt, at det er svært at måle. Faktum er, at batteriet leverer godt; efter en dags normal brug holder det sig stadig et godt stykke over 50 procent. Man skal godt op ad dag to før telefonen begynder at insistere på en oplader.

Geekbench 5Single-coreMulti-core
Apple iPhone 11 Pro Max1.3313.404
OnePlus 7T Pro7902.902
OnePlus 7T7702.806
Huawei Nova 5T6782.422

OnePlus 7T Pro er også blevet bestykket med firmaets nye Warp Charge 30T, der angiveligt skulle oplade telefonen 23 procent hurtigere end Warp Charge 30, som var i 7 Pro. Det er sikkert rigtig, men ærlig talt: Det er ikke en forskel, jeg mærker voldsomt til.

Heller ikke i designet er det sket de store ændringer. Ligesom forgængeren har 7T Pro et popop-kamera på fronten og 90Hz-skærmen er nøjagtig samme størrelse (6,67 tommer) og opløsning. Som i forårets 7 Pro-model folder skærmen Samsung-style rundt om siderne på telefonen. 

Kameraforbedringer

Selv om kameraet og linserne grundlæggende også er de samme, som kunne findes på forårets model, så er det trods alt her, der er sket en lille men markant forbedring. OnePlus 7T Pro har nemlig fået nogle af de samme kameratricks som på OnePlus 7T, der kom på gaden forrige måned. Der er en ny makro-mode, der kan fokusere på emner der er mindre end 2,5 centimeter væk – og Natmiljø-tilstanden virker nu også, når man skyder med vidvinkellinsen. Det gjorde den ikke på forgængeren.

Jeg er dog specielt pjattet med makro-tilstanden, der kan levere nogle helt fantastiske billeder – tjek eksempelvis billedet af mariehønen på min alten. Eller det, der ligner et birketræ, men i virkeligheden er malingen på et rækværk, der er skaller af (klik for at se større udgaver).

Generelt tager OnePlus 7T Pro ganske fine billeder, uden at man på noget tidspunkt bliver blæst bagover i forhold til konkurrenterne. Billederne har en fin skarphed, realistiske farver og – i godt lys – minimalt med støj. Kameraet er hurtigt og det har optisk billedstabilisering. Det har, hvad man kan forvente af en topmodel, men heller kke mere end det.

Lillebror er en værdig konkurrent

Nu lyder jeg måske en smule meeh, men det er jeg ikke. OnePlus 7T Pro er en fremragende smartphone – og den er bedre end 7 Pro på alle måder. Når det er sagt, er der overhovedet ingen grund til at investere i 7T Pro, hvis du allerede går rundt med forårets 7 Pro i lommen. Alle forbedringerne er forholdsvis små. Det var med forårets model, de store forbedringer skete. 

Er du derimod på mission for at udskifte en ældre model, har du en anden interessant valgmulighed, nemlig lillebror OnePlus 7T, som du kan læse min anmeldelse af her. Den er en tusindlap billigere men har stort set alle de forbedringer, der også findes i 7T Pro-udgaven. 

Bevares, 7T har en lidt mindre skærm i lavere opløsning, kameraets zoom-funktion er kun på 2x mod topmodellens 3x og telefonen er, på papiret i hvert fald, ikke helt så tjep. Men som det ses i hastighedsmålingen længere oppe på siden, så er forskellene minimale.

OnePlus 7T Pro er en veludrustet smartphone  med et rimelig godt kamera til en pris, der er lavere end de fleste konkurrenter. Forrige måneds 7T’er har måske nok stjålet det meste af rampelyset, når det handler om nye funktioner, men vil du have det bedste OnePlus har at byde på lige nu, så er 7T Pro vejen frem. 

OnePlus 7T Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

5.699 kr.

Den bedste telefon, OnePlus endnu har lavet. Men skyggerne fra den billigere 7T falder lidt ind over den.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.