HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: OnePlus Buds

OnePlus Buds er kinesernes udgave af AirPods. De kan det samme, men de koster mindre end det halve af Apples trådløse hovedtelefoner.

I dag har OnePlus lanceret den første model i deres nye serie af smartphones fra mellemste hylde, OnePlus Nord, men de havde også en ’overraskelse’ med i lommen; nemlig deres første komplet trådløse hovedtelefoner, OnePlus Buds, som vi har leget med i de seneste dage.

Her er dommen – og lad det det være sagt med det samme: Hovedtelefonerne er meget basale, hvilket også afspejles af den [relativt] lave pris, så leder du efter aktiv støjdæmpning eller trådløs opladning skal du kigge andetsteds. Men vil du have et sæt hovedtelefoner, der primært gør sig godt til telefonbrug, så læs videre … 

Som det kan ses på billederne her på siden, har OnePlus valgt det af nogen så hadede ”tandbørste-design” som Apple introducerede med deres AirPods. Man kan diskutere om det er kønt, men det er effektivt – og får mikrofonen tættere på munden. OnePlus har også – ligesom AirPods – valgt et design, der ikke inkluderer gummi-adaptere til ørerne; der er én størrelse og passer den ikke, er det bare ærgerligt. 

I denne anmelders ører sidder de forholdsvis sikkert, så de ikke falder ud. Men de slutter langt fra tæt, hvilket går ud over lydkvaliteten, når der lyttes til musik.

Selve opladeræsken er nogenlunde samme størrelse som AirPods, men langt mere afrundet, som det ses ovenfor. De er fremstillet af en ret tynd plastik, der ikke giver den samme premium-feel som hos de dyrere konkurrenter. På fronten har æsken et LED-lys der sladrer om opladestatus og på bagsiden har OnePlus placeret en knap, der bruges til at tilslutte eller nulstille hovedtelefonerne. Æsken oplades via USB-C stikket i bunden.

Ingen krymmel. Overhovedet.

OnePlus Buds
Klik for større.

I modsætning til mange af konkurrenterne, der har lanceret meget avancerede trådløse hovedtelefoner, har OnePlus overhovedet ikke drysset krymmel ud over Buds. De har samme feature-sæt som de billigste AirPods; Her er altså hverken aktiv støjdæmpning, trådløs opladning eller IP-certificering mod vand. OnePlus lover, at de snildt kan klare sig gennem både sved i træningslokalet og regnen udenfor, men der er altså ingen ”garantier”. Til gengæld har de så en noget lavere pris end konkurrenterne – og AirPods’ene, der koster mere end dobbelt så meget.

Der er heller ikke nogen medfølgende app, hvor man kan finjustere lyden eller lave andre tryllerier. Man kan ændre knappernes indstilling direkte under Bluetooth-indstillingerne på telefonen – og ligesom hos Apple, får man en lækker lille oversigt over batteristatus på både propper og æske, når hovedtelefonerne tilsluttes til telefonen. 

Det lader dog udelukkende til at virke på OnePlus’ egne telefoner. Måske Android-telefoner generelt, men under ingen omstændigheder iPhone. Jeg testede hovedtelefonerne med en æbletelefon og de virkede da, men uden nogen mulighed for at ændre andet end navnet på dem.

Hovedtelefonerne kan betjenes via trykfølsomme områder på hver prop. Som udgangspunkt man kan man skifte mellem musiknumre, men de kan også indstilles til at starte/pause musikken og til at aktivere telefonens digitale assistent – og så kan man heldigvis bevare opkald direkte fra hovedtelefonerne.

Lyd og batteri

Lydkvaliteten er ikke noget at skrive hjem om, så er det sagt. Konstruktionen gør, at de ikke sidder tæt i ørerne – i hvert fald ikke undertegnedes – og det betyder, at bassen er fuldstændig fraværende. Jeg har i øvrigt samme problem med AirPods – med samme resultat.

Til lydbøger, podcasts og telefonsamtaler fungerer den lidt pauvre lyd dog ganske udmærket, men OnePlus Buds bør ikke være førstevalg, hvis man sætter pris på – og primært vil bruge dem til – musik. Der mangler i den grad en mulighed for at skrue lidt på en equalizer, for at få det optimale vredet ud af hovedtelefonerne.

OnePlus skriver i pressematerialet, at OnePlus Buds understøtter Dolby Atmos, men det er ikke lykkes mig at finde noget sted, hvor jeg kan tjekke det; og jeg tvivler mildest talt på, at det vil gøre nogen væsentlig forskel.

Højre prop aflades hurtigere end den venstre …

OnePlus hævder at hovedtelefonerne har op til syv timers batterilevetid på propperne – og med hælp fra batteriet i æsken kan klare sig i op til 30 timer mellem hvert besøg i en stikkontakt. Jeg tror i virkeligheden, OnePlus er en smule for beskedne. Jeg har skamlyttet til musik over de seneste og jeg har aldrig haft dem under 30 procent. Pudsigt nok ser det ud til, at den højre prop aflades hurtigere end den venstre? Den falder konsekvent hurtigere end den venstre.

Der er, som nævnt, ingen trådløse opladning af etuiet, men takket være USB-C-stikket og OnePlus’ egen oplader (medfølger ikke) kan det gå relativt tjept. Faktisk kan de oplades til ti timers ekstra ydelse på bare 10 minutter, fordi de understøtter Warp Charge. Dejligt.

iNPUT mener …

Det er helt tydeligt at OnePlus havde fokus på prisen frem for smarte funktioner, da de besluttede sig for at snitte sine trådløse hovedtelefoner. OnePlus Buds er et par helt basale true wireless hovedtelefoner, der ikke stikker ud nogen steder. Bortset fra ørerne. De er bestemt ikke dårlige, tværtimod, men de mangler personlighed. Designet vil nok splitte vandene, men personligt generer tandbørste-designet mig ikke. Det fungerer.

Jeg kunne godt have ønske mig, at OnePlus havde forkølet os, der sæter pris på musik med en bedre lyd; enten ved hjælp af gummi-adaptere til ørerne eller bare en software-equalizer. Men igen; OnePlus har haft sit fokus på prisen. Og det er lykkes dem at lave et sæt hovedtelefoner, der ikke alene ligner AirPods’ens fætter, men også har nøjagtigt samme features ­ – bare til mindre end den halve pris.

OnePlus Buds

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

699 kr.

OnePlus Buds har stort set samme features som sine AirPods-fætre, men til under den halve pris.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.