×
BelysningTophistorie

Anmeldelse: Philips Hue Festavia

Selv uden sne eller juletræ formår Philips Hue Festavia juletræskæden at sprede julehygge.

Hvis du har problemer med at komme i julestemning, har jeg et tip: Philips Hue Festavia-juletræskæden formår at trylle julehumøret frem. Endda uden et juletræ i stuen eller sne på hustagene. Men stemningen risikerer at blive ødelagt, når man får øje på prisen. Det er nemlig ikke helt billigt at udstyre juletræet med intelligent belysning.

Ideen er ret oplagt og der findes forbavsende få alternativer til Philips Hue Festavia. Den eneste reelle konkurrent er i virkeligheden Twinkly Strings, der har samme høje pris. Men den er ikke Hue-kompatibel, så er du allerede begyndt at farve hjemmet med Hue, er Festavia det oplagte valg.

Juletræskæden leveres i en temmelig stor æske og man finder hurtigt ud af hvorfor. Den er nemlig gevaldig lang. Hele 20 meter med dioder, der skal snos om træet. Læg dertil en strømforsyning og en styreboks, der hver har eget kabel. Så har du altså knapt 30 meter kabel, der skal håndteres.

Æsken er heldigvis designet, så man kan rulle juletræskæden om den, når julen er forbi og kæden skal i skabet til næste år.

Opsætningen er naturligvis lige så simpel, som på andre Philips Hue produkter. Sæt juletræskæden sammen, tilslut den til strøm og søg efter den i Hue app’en. Den integreres helt perfekt med resten af Hue-økosystemet i app’en. Det betyder, at den kan optræde i rum, zoner, tilknyttes eksempelvis kontakter og/eller lysdæmpere og bevægelsessensorer.

Philips Hue Festavia er også kompatibel med Spotify, så du kan synkronisere kædens LED-lys med musik. En ny dimension til juletidens julemusik.

Lige som på Gradient Lightstrip kan LED-lysene indstilles forskellige farver langs med kæden. Det behøver heller ikke være linære farver, for Hue har lavet en ny “Spredt” funktion, så lyskæden eksempelvis kan indstilles til at lyse i julens farver.

Philips Hue Festavia

Philips Hue Festavia har også fået en ny automatiseret effekt, nemlig “Sparkle”, hvor LED-pærerne pulserer og lyser op som små stjerner på nattehimlen. Den effekt var jeg ret vild med.

Et stort strømforbrug

Festavia-juletræskæden har et forholdvis stort strømforbrug, sammenlignet med andre Philips Hue-produkter. Normalt falder forbruget, hvis man dæmper lysstyrken i Hue-pærerne, men ikke her. Uanset om man sætter lysstyrken til 100 procent eller til 1 procent, sluger kæden 16-17 watt.

Det skyldes den tekniske arkitektur. Dioderne kræver nemlig konstant strøm for at kunne kommunikere med hinanden, uanset om de er tændte eller “slukkede”. Det kan altså være en særdeles god ide at sætte juletræskæden til at slukke, når man forlader hjemmet, hvis man vil spare på strømmen.

Samtidig åbner det for et bekymrende spørgsmål. Hvad der sker, hvis bare én af de 250 LED-dioder går itu. Betyder det så, at hele kæden er ubrugelig? Sandsynligvis.

iNPUT mener …

Så mangler jeg bare at komme omkring prisen. Philips Hue Festavia koster 1.199 surt tjente kroner. Det er pænt mange penge for en juletræskæde, der kun bruges en enkelt måned om året og ellers bor i skabet, sammen med resten af julepyntet.

Det er i øvrigt samme pris som Ambience Gradient Lightstrip, men den kan man trods alt få fornøjelse af året rundt.

Når det er sagt, så ville jeg afgjort kaste sparekronerne efter juletræskæden, hvis jeg ellers havde råd til det. Og havde plads til et stort juletræ i lejligheden, for det kræver kæden altså. Der er ikke færre end 250 LED-pærer fordelt på de 20 meter lyskæde.

Philips Hue Festavia

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.199 kr.

Den er ikke just billig, men havde jeg pengene, ville jeg med glæde kaste dem efter den intelligente juletræskæde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.