Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy S21 FE

Samsungs nye S21 FE er måske ikke den mest spændende nyhed - men det er en god telefon, der dog skal lidt ned i pris for at være rigtigt interessant

Samsungs Galaxy S serie har efterhånden en del år på bagen og deres S21 topmodel fra sidste år er stadig en af de allerbedste telefoner på markedet. Nu følger de den op med en S21 FE – FE står for Fan Edition. Samsung hævder, at det er fordi produktet er blevet til efter feedback fra fans – det kan man så tro på eller lade være.

Forskellige specifikationer

Der hvor S21 FE skiller sig ud fra S21 er på størrelsen; den har en marginalt større skærm. Og så har den en 5nm processor og et større batteri. De sidste to ting har faktisk ret stor betydning, det kommer jeg tilbage til. Og sidst, men ikke mindst, så er bagsiden i plastik. Og ja, det kan virkelig fornemmes at det er plastik, omend jeg egentlig synes det er rigtigt pænt. Jeg har fået den “olivengrønne” model (der dog nok er lidt for lys til at blive kaldt olivengrøn) og jeg må indrømme, at jeg både kan lide farven og designet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sponseret link: Køb Samsung Galaxy S21 hos Telia her!

Generelt er S21 FE faktisk en rigtigt pæn telefon, og den virker både solid og helstøbt. Glasset er i øvrigt den nyeste version af Gorilla Glass, så den burde levere ganske imponerende holdbarhed. Den er selvfølgelig også vandtæt.

Lækker skærm

Som nævnt er skærmen blevet en smule større (6,4″), hvilket giver rigtigt god mening. Nu ligger den lige imellem S21 og S21 Plus, hvilket jeg personligt synes er et sweet spot. Kvaliteten af Samsungs skærme har der aldrig været tvivl om, og de skuffer heller ikke denne gang. Dynamic AMOLED 2X kaldes skærmen hvis du hænger dig i de specifikke detaljer, men alt du behøver at vide er, at alt står knivskarpt, og selv i fuld solskin kan man uden problemer se, hvad der foregår på skærmen. Opløsningen er 1080 x 2400 og opdateringshastigheden er op til 120Hz – telefonen indstiller selv hastigheden alt efter hvad du laver med den – som det bør være.

Bedre batteri gør en forskel

S21 havde ikke en dårlig batterilevetid – slet ikke. Men alligevel er det en fornøjelse at se, at Samsung har tilføjet yderligere 500mAh til FE – så der nu er i alt 4500mAh at gøre godt med. Eftersom processoren også er blevet mere effektiv i den nye version giver det et mærkbart løft i batterilevetiden. Jeg får ikke bare en dag ud af telefonen, hvis jeg holder bare en lille smule igen er der faktisk nok til to dage. De fleste brugere vil i hvert fald føle, at der er juice nok til stort set alt hvad de måtte have lyst til at lave på en almindelig dag – inklusiv spil og andre tunge opgaver.

Frontkamera med klarere selfies

På forsiden er der blevet plads til et nyt frontkamera med 32 megapixel – hvilket faktisk gør en ret stor forskel, hvis du ellers er typen der bruger frontkameraet meget. I hvert fald står selfies betydeligt klarere end på de fleste andre telefoner – også i dunkle omgivelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På bagsiden er der samme kamera som i S21, så lad mig bare konkludere kort – det er stadig et af de allerbedste på markedet, selv her knap et år efter. Som point-and-shoot kamera fungerer det upåklageligt og det er sjældent du ikke får et tilfredsstillende billede i kassen – og er du typen der vil nørde lidt, så er der også masser af indstillinger til at få præcis det udtryk du vil have.

Og alt det andet…

Der er selvfølgelig 5G på telefonen og jeg har, hvor jeg bor, opnået helt op til næsten en gigabit hastighed på S21 FE, hvilket må siges at være mere end godkendt. Der er også wifi6 og den nyeste bluetooth standard, så alt i alt er S21 FE udrustet godt til at holde i en del år fremover.

Sponseret link: S21 FE hos CallMe

Problemet er så bare, at den også SKAL holde en del år, for prisen er lige i overkanten. I hvert fald hvis du køber den til den vejledende udsalgspris på omkring 6.000 kr. Lige nu kan du nemlig få S21 betydeligt billigere, faktisk ned til omkring 4.500 kr. Men kan du finde S21 FE til samme pris, ja så begynder det at ligne noget, for den lidt større skærm og den bedre batterilevetid er to ret store plusser i min bog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men du kunne jo også overveje at vente – for S22 er lige om hjørnet, og den tegner også ganske lovende. Når det er sagt vil du ikke blive ked af dit køb af S21 FE, skulle du vælge at investere.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 4.620 kr.

S21 FE er en ny udgave af S21 - med en lidt større skærm og lidt dårligere specs. Men prisen er et problem, for S21 koster det samme nu.

Back to top button