×
MultirumshøjttalereTophistorie

Anmeldelse: Sonos Sub Mini

For langt de fleste, vil Sonos Sub Mini kunne levere varen, lige så godt som sin væsentligt dyrere storebror.

Sonos Sub Mini var verdens dårligst bevarede hemmelighed, da den endelig blev præsenteret i starten af september. Det er en subwoofer til mindre hjem – og med lavere prislap end den nuværende Sonos Sub. Mini er et lidt underligt produkt med en temmelig snæver målgruppe – ingen Sonos, ingen Sub Mini. Men for dem, der mangler den, kommer den den naturligvis som en gave.

Og der er mange, der har manglet den. Den har været ventet i årevis, som et billigere alternativ til den forholdsvis dyrt prissatte Sonos Sub (6.299 kroner), der indtil nu har været den eneste subwoofer i Sonos-sortimentet.

Designet på den cylinderformede Sonos Sub Mini er, i min optik, væsentlig mindre invasiv end på den store firekantede Sub. Også selv om den nye Sub Mini godt kan forveksles med en lidt artsy skammel. I modsætning til den store lakerede subwoofer er Mini’en også mat. Både i den sorte og den hvide udgave.

Sonos har dog valgt at beholde det grundlæggende design med et stort hul i midten, hvor lyden slippes ud. På Mini er hullet pilleformet.

Indvendigt har de også lignende akustiske principper, nemlig to 6-tommer basenheder, der er placeret med front mod hinanden. Ideen er, at de udligner hinandens bevægelser, så selve wooferen står klippestabilt. Det vil eventuelle underboer elske, for det virker.

Easy-peasy …

Som sædvanlig er installationen yderst simpel. Den kan kobles trådløst på netværket – eller man kan kable den via Ethernet-stikket i bunden. Når strømmen er sat til, foregår alt stort set automatisk, så snart Sonos-app’en åbnes.

Sonos benytter NFC til at gøre processen nem og det fungerer upåklageligt. Når først Sub Mini er koblet på systemet og opdateret, kan man vælge hvilke højttalere eller grupper, den skal fungere sammen med.

Lyden indstilles også automatisk og især er der guf at hente for iPhone-brugere, der kan benytte Trueplay-funktionen til at tilpasse lyden til det specifikke rum. Trueplay virker fortsat ikke på Android-telefoner og det er ærgerligt.

God ydelse i små og mellemstore rum

Sonos Sub Mini kan bruges med alle Sonos-højttalere, pånær de helt gamle, der kun kører på S1-systemet. Den kan også bruges med de Ikea | Sonos Symfonisk-højttalere, der kan købes i Ikea. Den kan endda bruges med højttalere fra andre producenter, hvis man altså kører den gennem Sonos AMP.

Men tanken er, at Sonos Sob Mini skal bruges i små til mellemstore rum og/eller sammen med de “små” lydbarer Sonos Beam og Sonos Ray. Sonos anbefaler, at man fortsat går efter den store Sonos Sub, hvis man har den store Arc-lydbar derhjemme.

Jeg testede den i to rum. Først i et 20 kvadratmeter stort værelse, hvor den var sat sammen med Sonos Beam Generation 2. Derefter i et rum på cirka 38 kvadrameter, hvor den var koblet til netop Sonos Arc. Faktisk virkede den helt efter hensigten i begge rum. Både til serier, film og musik leverede Sonos Sub Mini varen.

Mit indtryk er, at man snildt kan klare sig med Sub Mini, hvis man ikke har større rum end de nævnte.

En subwoofer gør virkelig en forskel på dynamikken i både musik og film. Når man først har prøvet, lyder det tamt uden. Sonos Sub har hidtil været en dyr løsning til alt fuldende lydbilledet, men Sub Mini er to et halvt tusinde kroner billigere. Og selv om den ikke just er billig, så er den absolut værd at overveje, hvis man gerne vil have god lyd i hjemmebiografen. Eller på musikken.

Sonos Sub Mini

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.749 kr.

Sonos Sub Mini gør sig rigtig godt i rum på op til knapt 40 kvadratmeter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.