×
Gadgets

Anmelderne: iOS hæmmer iPad Pro

Apples kæmpetablet, iPad Pro, er kommet i handelen og de første anmeldelser er begyndt at tikke ind i det store udland. Der lader til at være enighed om flere ting; iPad Pro er hamrende hurtig og den store skærm er fantastisk, men der er ikke meget at bruge musklerne til, for som arbejdsredskab er iOS-styresystemet simpelthen ikke godt nok. I særdeleshed får tastaturet, Smart Keyboard, et par slag over nakken i den forbindelse. Til gengæld er pennen, Apple Pencil, yderst præcis og velfungerende, meldes det.

Legendariske Walt Mossberg skriver for The Verge, at iPad Pro’en er et forrygende forbrugerværktøj, men at Smart Keyboardet halter efter. På trods af, at iPad Pro er en kraftig maskine, så hæmmer iOS-styresystemet tablet’en i forhold til en MacBook-bærbar. Han fremhæver dog pennen som et godt værktøj til grafikere:

“iPad Pro vil uden tvivl gøre en masse Apple-brugere glade, specielt hvis de bruger den til grafiske opgaver. Men jeg køber den ikke, og jeg vil heller ikke anbefale almindelige forbrugere at gøre det.”
The Verge

Hos amerikanske Wired er David Pierce yderst begejstret for pennen, men også han er utilfreds med tastaturet, der i øvrigt sælges som ekstraudstyr. Samtidig får iOS hug for ikke at være specielt tastatur-venligt, når man arbejder på tablet’en:

“Når man sætter sig foran en 13-tommer stor enhed med et tastatur, forventer man at den opfører sig som en bærbar. Det gør iPad Pro ikke. Split-screen multitasking er smart, men du kan kun gøre to ting samtidig. Det er meget få apps, hvor tastaturgenvejene virker. Hvorfor kan man ikke ændre volumen via tastaturet? Eller slukke for tablet’en? Hvor er Escape-knappen? Seriøst, hvor er Escape-knappen?”
Wired

Det engelske gadgetmagasin T3 kalder iPad Pro for Apples bedste tablet nogensinde, og roser specielt skærmstørrelsen, processorkraften og højttalerne. Men også T3 stiller spørgsmålstegn ved, om iOS-styresystemet er helt klar til andet end privatbrug:

”Hvis du er ude efter en erstatning for den bærbare, er iPad Pro ikke løsningen”.
T3.com

Hos ArsTechnica har de kørt benchmark-test af iPad Pro og erfaret, at den er lige så hurtig som visse MacBook-modeller:

“iPad Pro har processorkraft i MacBook Air-klassen og grafikchip i MacBook Pro-klassen. Professionelle 3D-apps som AutoCAD kører helt uden gnidninger.”
ArsTechnica

Vi forventer at få maskinen til test hos iNPUT i løbet af næste uge, hvorefter vi vender tilbage med en anmeldelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.