×
Gadgets

Nye supertynde Samsung-tablets får iPad-skærme

Hvis man primært bruger sin iPad til at se film på, vil man muligvis blive skuffet over de netop lancerede Samsung-tablets. På Galaxy Tab S2 har Samsung nemlig droppet deres traditionelle aflange 16:9 og 16:10-format til fordel for det mere firkantede 4:3-format som iPad’en altid har haft.

Galaxy Tab 2 kommer i to varianter med forskellige skærmstørrelse – 9,7 tommer og 8 tommer. Men begge i 4:3-format med en skærmopløsning på 2048 x 1536, der er identisk med iPad Air 2. Men i modsætning til iPad’en har Samsung udstyret Tab S2 med en AMOLED-skærm og det borger rigtig godt for billedkvaliteten.

Det er dog ikke formatet, der overrasker mest. Det er derimod tykkelsen. Tab S2 er bare sølle 5,6 millimeter tyk om livet. Til sammenligning er iPad Air 2 6,1 millimeter tyk. Det giver en kampvægt på 389 og 265 gram for henholdsvis 9,7-tommer modellen og 8-tommer modellen. iPad’en er oppe på minimum 437 gram.

Alligevel har Samsung fundet plads til både microSD-kort og en kraftigere processor i forhold til den noget blodfattige forgænger Tab S. Tab S2 er udrustet med enten Quad 1,9 GHz eller Quad 1,2 GHz octacore-procesorer. De fås med enten 32 eller 64 gigabyte lagerplads.

Galaxy Tab S2 rammer butikkerne i august måned og priserne starter ved omkring 3.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.