Fremtidens Hjem

Nu taler din Google Home-højttaler også dansk

Google Home–højttalerne er nu tilgængelige i Danmark – og kan ved samme lejlighed svare dig på dansk.

Det er en måned siden at Google lancerede sin digitale assistent på dansk, men det fungerede kun på mobile enheder. Fra i dag kan Google Home-højttalerne også forstå og tale dansk. Det sker samtidig med, at højttalerne lanceres på det danske marked.

Home-højttalerne kan dermed bruges til at styre intelligente enheder i hjemmet. Både Philips Hue, Nest og tyske Tado, der laver intelligente termostater, har meldt sig klar til stemmestyring via Google Home. Det virker naturligvis også med Googles egen Chromecast.

– I bund og grund er det jo mere naturligt at tale end at trykke på diverse skærme hele tiden. Google Home har en lang række funktioner, som kan gøre hverdagen og rutinerne i hjemmet lidt nemmere – og sjovere – ved brug af stemmen. Derfor tror og håber vi også, at danskerne vil tage den nye teknologi til sig som en integreret del af hjemmet. Vores opgave er så hele tiden at udvikle Home til at blive bedre og bedre, siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde, i en pressemeddelelse.

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Home samtidig skelne mellem forskellige stemmer, hvilket gør det muligt for flere personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der passer til dem. Har man registreret sin stemme, kan andre dermed ikke tilgå ens personlige indhold og oplysninger.

To Home-højttalere i Danmark

I dag er det muligt at købe to af Googles intelligente Home-højttalere i Danmark, nemlig de mindste modeller Google Home og Google Home Mini. Vi må altså indtil videre undvære Google Home Max og den skærmudstyrede Google Home Hub indtil videre. De to ny højttalere koster 1.149 kroner (Google Home) og 449 kroner (Mini). De kan købes i butikker og via Google Store.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.