×
TeknologiTophistorie

Apple åbner for RCS-beskeder, men de grønne bobler består

Selv om Apple åbner for RCS-beskeder i iOS 18, slipper vi ikke for de grønne bobler. Det viser den seneste beta-udgave af styresystemet.

I den seneste betaudgave af iOS 18 har Apple åbnet for RCS-beskeder, så Android- og iPhone-brugere teoretisk kan sende beskeder til hinanden uden forringelser. Eksempelvis har der længe været et problem at sende de såkaldte reaktioner fra Android-telefoner til iPhones iMessage-system.

Men én ting holder Apple fast i, viser betaen, nemlig de grønne talebobler, der afslører, at en besked kommer fra en Android-telefon. Beskeder fra andre iPhone-brugere vises i blå bobler.

Det lyder måske nok som lidt af en bagatel. Men ifølge en undersøgelse fra sidste år er boblens farver ret afgørende, specielt for yngre generationer. Den årgang man kalder Generation Z lider nemlig af en udpræget frygt for grønne bobler.

Det skyldes dels socialt pres. Det er simpelthen uacceptabelt at sende grønne bobler, der afslører, at man ikke ejer en iPhone, hævdede undersøgelsen.

Samsung og Google har længe kørt kampagnen #getthemessage for at få Apple til at adoptere RCS-standarden, ligesom EU har indikeret, at det var uacceptabelt. Derfor lovede Apple i slutningen af sidste år, at den næste iPhone ville understøtte RCS.

Men ved at holde fast i de grønne bobler, holder Apple altså også fast i den del, der giver dem det strategiske overtag. Nemlig “frygten for de grønne bobler” blandt den generation, der er født efter 1995. 

Hvad er RCS-beskeder?

Rich Communication Services (RCS) er en standard, der efterhånden har erstattet de gamle SMS-beskeder på alle moderne telefoner. Pånær iPhone. RCS er langt mere avanceret og kan blandt andet dele video og fotos i høj opløsning, facilitere fildeling, forbedre skriveindikatorer og levere læsekvitteringer. Herudover fungerer det både over mobilnet og wifi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.