TeknologiTophistorie

Apple bygger kæmpevindmøller ved Esbjerg

Apple vil opføre af to af verdens største vindmøller nær ved Esbjerg. De skal producere strøm til Apples datacenter i Viborg.

Apple meddelte i dag, at virksomheden vil investere i opførelsen af to af verdens største landvindmøller, som skal bringe virksomheden et skridt nærmere CO2-neutralitet. De 200 meter høje vindmøller, der placeres nær Esbjerg, forventes at producere 62 gigawatt-timer årligt – hvilket er nok til at forsyne næsten 20.000 hjem med strøm.

Strømmen, der produceres i Esbjerg, skal dog først og fremmest bruges til at drive Apples nye datacenter i Viborg, der skal drives 100 procent af vedvarende energi. Men al overskudsstrøm sendes ud i det danske elnet, oplyses det.

Apple meddelelser samtidig, at det 45.000 kvadratmeter store datacenter nu er taget i drift. Datacentret er med til at drive Apples App Store, Apple Music, iMessage, Siri og andre tjenester i Europa, som udelukkende benytter vedvarende energi fra lokale projekter.

Solcelleanlæg i Thisted

Vindmøllerne i Esbjerg følger efter færdiggørelsen af et af Skandinaviens største solcelleanlæg, der er beliggende i Thisted. Det er det første danske solenergiprojekt, der er opført uden brug af offentlige midler.

Apples datacenter i Viborg er nu taget i brug (foto: Apple).

I sidste måned offentliggjorde Apple sine planer om at blive CO2-neutral gældende for alle forretningsaktiviteter, produktionsforsyningskæden og produkternes livscyklus senest i 2030. Denne nye forpligtelse betyder, at senest i 2030 vil alle solgte Apple-enheder være klimaneutrale. Det indebærer, at alle leverandører baseret i Europa skal overgå til vedvarende energi.

Når alle Apples leverandørprojekter er gennemført, vil disse forpligtelser forhindre, at over 14,3 millioner metriske tons CO2e udledes årligt, hvilket svarer til at fjerne over 3 millioner biler fra vejene hvert år, oplyser Apple.

– Bekæmpelse af klimaforandringer kræver hurtig handling og globalt partnerskab, og datacentret i Viborg er et godt bevis på, at vi formår at tackle vores generations udfordring. Investeringer i ren energi giver banebrydende innovationer, som forsyner virksomheder og lokalsamfund med ren energi og skaber gode jobmuligheder. Det er et område, hvor vi skal tage teten, for Jordens og fremtidige generationers skyld, siger Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives, i forbindelse med lanceringen af vindmølle-projektet i Esbjerg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.