×
Mobil og tablets

Apple iPhone 6

Med syv måneder på bagen, er Apples iPhone 6 testens nestor. Den er dog stadig relevant, da det er den ifølge teleselskaberne er den bedst sælgende smartphone på det danske marked. Vær dog opmærksom på, at der kommer en iPhone 6s om mindre end et halvt år

Småt med nyheder
Denne anmelder bruger til dagligt en ældre iPhone 5s, og det slog mig relativt hurtigt, hvor lidt forskel der i virkeligheden er på de to modeller. Bevares, skærmen er en snas større og designet en kende anderledes, men i bund og grund er iPhone 6 en større og hurtigere iPhone 5s. Det er som at træde ned i et par komfortable hjemmesko. Der er intet nyt. Ingen smarte nye funktioner. Alt er helt, som det plejer at være.

Materialevalget og samlekvaliteten er der naturligvis ikke noget at udsætte på. Det er jo Apple. Med iPhone 6 har Apple genindført de afrundede kanter, som sidst sås på iPhone 3Gs. Den er afgjort bedre at holde i hånden en 5s. Og nemmere at samle op fra en bordplade. Til gengæld synes jeg ikke at Apple har ramt plet med designet. Fronten er temmelig anonym og bagsiden er en, for Apple, spøjs blanding af metal og gummi. En nødvendighed for at wifi- og radiosignaler kan komme gennem metallet – men æstetisk er det ikke i vanlig høj stil. Kameralinsen er heller ikke længere plan med bagsiden.

Knald på farverne
Apropos kameraet, så er det naturligvis også blevet bedre. Takket være en hurtigere processor kan det optage slowmotion-videoer med 240 billeder i sekundet – det dobbelte af iPhone 5s. Generelt er kameraet også blevet hurtigere til at stille skarpt. Det er dog stadig et otte-megapixel kamera, for Apple lader til at være hoppet helt af megapixel-ræset. Som andre smartphones har iPhone en del efterbehandling af billederne. iPhone 6 skruer gevaldigt op for farvestyrken i billederne, mens den automatiske hvidbalance hælder mod en køligere blålig profil.

Skærmen er den store opdatering på iPhone 6. Den er pustet op til 4,7 tommer, så den nu nærmer sig de store Android-modeller, der typisk er på 5 tommer eller mere. Selv om jeg adskillige gange har svoret, at 5s’erens 4-tommer skærm er ”den perfekte størrelse” for mig, må jeg indrømme, at jeg har forelsket mig i 6’erens 4,7 tommer skærm. Endda i så stor grad, at jeg nu overvejer, om skærmen på iPhone 6 Plus virkelig også er for stor.

Helt lavpraktisk er det simpelthen nemmere at ramme knapperne på den store skærm (i særdeleshed på skærmtastaturet, red.) og indholdet er nemmere at se. Min næste telefon må i hvert fald ikke have mindre skærm.

På trods af den større skærm og mere muskuløse processor, er batterilevetiden på iPhone 6 stort set identisk med min iPhone 5s. Godt nok er antallet af pixels på skærmen større på 6’eren, men pixel per inch, ppi, er 326 – altså identisk med den mindre skærm på 5s’eren. Der har Apple med garanti hentet en del batterilevetid. Batteriet har naturligvis også større kapacitet. Jeg har hørt om flere, der har jamret over batteriets levetid, men det holder fint til en arbejdsdag for mig, selv om jeg bruger telefonen ret voldsomt.

Anonym
En ting, der irriterer mig ved iPhone, er mængden af lagerplads. Apple har valgt at lave modeller med 16, 64 og 128 gigabyte lager. Men 16 gigabyte er alt, alt for lidt, så enhver der forventer bare at bruge kamera og videooptagelser en smule, bør vælge 64-megabyte-udgaven. Men hvorfor dropper Apple ikke 16 og giver den mindste 32 gigabyte i stedet? Svaret er selvfølgelig økonomi, men det ændrer ikke på, at det er fjollet. I særdeldeshed fordi de fleste skal ”op” i en dyrere 64 gigabyte model.

Med iPhone 6 har jeg heller ikke en følelse af, at det er en telefon som ”kun Apple kan lave”. Den er blevet anonym. Den mangler de spidsfindigheder, der gør, at jeg skal vælge den frem for andre lige så kapable – og billigere – smartphones. Når det er sagt, så er iPhone i mine øjne stadig den telefon, der har den nemmeste brugerflade og de bedste apps. Ikke alene de fleste apps, men også de bedste. Det er min erfaring, at der simpelthen er færre nedbrud i apps på iPhone, end på deres Android-fætre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.