Pixel
Teknologi

Apple Maps genopbygges fra bunden

Fremover bliver kortene i Apple Maps endnu mere detaljerede.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Apple Maps ikke er blevet den succes, som Apple havde håbet på, da de lancerede tjenesten for knapt seks år siden. Absurde fejl i kortmaterialet gav app’en et dårligt ry, som stadig hænger ved. Men Apple er i fuld gang med at genopbygge Maps helt fra bunden – og uden brug af tredjeparts data, fortæller Apples Eddy Tue til websitet TechCrunch.

Ifølge Cue vil Apple “bygge verdens bedste kort-app” og det skal gøre med egne data. Igennem årevis har Apple sendt Apple Map-biler rundt i verden for at kortlægge, ligesom der er blevet brugt (anonyme, red.) data fra iPhone-brugere til at fylde ny viden i databasen.

Kortene i Apple Maps 2.0 bliver mere detaljerede end de eksisterende og vil for eksempel indeholde gangstier, græsplæner og fodgængerovergange m.m. Eddy Cue lover også, at kortene vil blive opdateret løbende og i et højere tempo end nu, hvor Apple er afhængig af tredjepartsleverandører.

Eksempel på forskellen mellem de gamle kort ( tv) og de nye (th). Foto: TechCrunch

De nye kort bliver allerede tilgængelig i den kommende iOS 12, men desværre vil det på lanceringstidspunktet kun være det nordlige Californien, USA, der vil være dækket. Apple forventer, at hele USA vil være dækket om et års tid.

Hård konkurrence

Der er voldsom konkurrence i kortindustrien, hvor Apples mægtigste modstandere er Google Maps og Waze. Spørgsmålet er, om Apple kan ryste Maps dårlige ry af og få en reel konkurrence mod de to.