GadgetsTophistorie

Apple strammer sikkerheden i AirTag

Apple lover ny Android-app og gør det sværere at misbruge AirTag via en ny softwareopdatering, der rulles ud i disse dage.

Apple udsender i disse dage en firmware-opdatering, der skal gøre det sværere at misbruge AirTag til eksempelvis at overvåge andre personer. En af de bekymringer, der er opstået efter at AirTag kom på markedet. Samtidig lover Apple, at der inden længe vil komme en app til Android-telefoner, der automatisk opdager og advarer, hvis en AirTag følger brugeren.

Den amerikanske avis Washington Post var et af de medier, der udtrykte bekymring for AirTag’ens evner til at spionere. Journalisten Geoffrey Fowler skrev i en artikel, hvor “skræmmende nemt” det var for ham at spionere på en kollega med AirTag.

Apple havde godt nok bygget visse sikkerhedssystemer ind i enheden, men med den nye opdatering strammes den. Det betyder blandt andet, at Apple justerer på den tid, det tager før AirTag’en afspiller en lydalarm når den er separeret fra ejerens telefon (og eksempelvis er lagt i en anden persons taske). Inden opdateringen gik der mere end tre dage førend alarmen gik. Nu går der mellem 8 og 24 timer – og det er tilfældigt, så man ikke kan planlægge efter det.

Det er desværre ikke muligt at presse en opdatering igennem manuelt. Lige som det er tilfældet med AirPods bliver enhederne opdateret tilfældigt automatisk, når der er forbindelse mellem dem og telefonen.

Det er dog muligt at tjekke, om man har fået opdateringen. Undertegnede er ikke blandt de heldige. Endnu. AirTag blev lanceret med firmware nummer 1.0.225, mens den nye opdatering hedder 1.0.276. Man kan finde firmware-versionen på sine AirTags ved at gå ind i Find-app’en, Genstande og vælge sin AirTag. Herefter skal man klikke på “Nu”-batteristatus, hvorefter der skiftes info til serienummer og firmware. Se billeder nedenfor.

AirTag

Det vides ikke, hvornår Apple forventer at være klar med Android-app’en, men den vil både kunne finde AirTag og andre Find-kompatible enheder, loves det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.